Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 222 kJ / 531 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,73 g |
Tuky | 5,25 g |
Vláknina | 25,29 g |
Cholesterol | 110 mg |
Sodík | 446 mg |
Sůl | 1,24 g |
Sacharidy | 49,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme maso nakrájené na menší kousky, osolíme a posypeme bylinkovým kořením, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka.
Krok 2: Pak přidáme větší plátek másla, cibuli nakrájenou na půlkolečka, mrkev a kedlubny nakrájené na hranolky.
Krok 3: Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Krok 4: Přidáme prolisovaný česnek, trošku opepříme a zahustíme lžičkou hladké mouky, kterou jsme rozmíchali v trošce vody a ještě krátce povaříme.
Krok 5: Podle chuti můžeme ještě přisolit a zakápneme trochou octa - ten vyrovná sladkost mrkve.
Krok 6: Na talíři posypeme nasekanou petrželkou, nebo pažitkou. Podáváme nejlépe s vařenými brambory.
Zveřejněno 5. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená mrkev s kedlubnami a kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EZZN
Moje poznámka
Dušená mrkev s kedlubnami a kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EZZN
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 47 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 52 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Tématické fráze:
dušená kedlubna,
dušené kedlubny,
dušené kedlubny recept,
dušená mrkev s kedlubnou,
recept na dušené kedlubny,
dušená kedlubna recept,
kedlubna dušená,
kedlubny dušené na másle,
dušená kedlubna s mrkví,
kedlubny dušené,
dušená kedluben,
recepty z kedlubny,
kedlubna a zdraví,
dušená zelenina s kuřecím masem,
dusene kedlubny recepty,
kedlubna s masem,
dušená mrkev s kedlubnem,
recept dušená kedlubna,
kedluben na másle,
recepty dušené kedlubny
Suroviny:
mrkev,
kedlubna,
maso kuřecí,
cibule,
česnek,
vývar drůbeží,
olej olivový,
máslo,
sůl,
pepř,
koření bylinkové,
mouka hladká,
ocet,
petrželka
Komentáře (11)
Eli, já také často vzpomínám na dobroty od babičky, moc mě mrzí, že už tu není a nemohu jí oplatit tu starostlivost a lásku
Eli