

Kuřecí plátek s broskví dle Chráněného bydlení
Suroviny 12 porcí
- 12 kuřecích řízků
- 4 kg hranolků
- 1 kg cibule
- 400 ml tatarské omáčky
- 1 litr mléka
- 1,5 litru oleje
- 2 plechovky broskví
- 0,5 kg eidamu vcelku
- sladká paprika
- pepř
- worchester
- sojová omáčka
- sůl
Postup přípravy receptu
MARINÁDA: Smíchali jsme sojovou omáčku, worchester, tatarskou omáčku, papriku, pepř, sůl, mléko a pořádně to rozmixovali tyčovým mixerem.
Poté jsme s jedním klientem naklepali řízky, které jsme namočili v marinádě, zatímco další klient nakrájel nadrobno cibuli. Pak jsme řízky osmažili na oleji a naskládali na nakrájenou cibuli do pekáče.
Přelili jsme řízky šťávou z broskví, zbylou marinádou a asi 30 minut zapékali. V polovině pečení jsme do pekáče dali napůl pokrájené broskve a posypali to strouhaným sýrem.
Poznámka od kuchařky
Nevěděli jsme, co dnes vařit tak jsme se inspirovali recepty Jany Remkové a Bibinky. Bylo to super,nestihla jsem ani vyfotit.
Příští týden jsou na řadě pepřové řízky od Merylas.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí plátek s broskví dle Chráněného bydlení
-
Elizo moc díky za foto
-
Bibinka: Díky Bibi.Sami vaří 3x týdne,zatím jen lehčí věci,časem budeme "přitvrzovat"
.Většina lidí chce do samostatných bytů,tak s nimi cvičíme "běžné denní úkony".
-
PatkovaKaterina:Kačko, tak to věřím, že si klienti pochutnali
Vy si vaříte sami
Dávám 2.bod
-
Jana Remkova:někteří klienti mají o vaření velký zájem,chtějí se toho naučit co nejvíc a tak zkoušíme různé variace receptů.
Jen je někdy dost sranda jim zabránit v tom,aby při tom zkoušení nezlikvidovali zásoby na týden. -
super název a je škoda, že jsi nestihla vyfotit
Ten mix na marinádu je zajímavý!
A bezva, že se zapojil i klient!