

Košiláčci
Suroviny
- Těsto:
- 21 dkg hladké mouky
- 21 dkg másla
- 1 žloutek
- 4-5 lžic vlažného mléka
- 1 dkg kvasnic
- 1 lžíce cukru
- Nádivka:
- 13 dkg ořechů
- 11 dkg moučkového cukru
- sníh z 1 bílku
Postup přípravy receptu
Z těsta se vyválí plát a rádýlkem se rozdělí na čtverečky.
Z nádivky vyválíme válečky, které vložíme na těsto.
Dva konce křížem slepíme pomocí bílku a těsto potřeme žloutkem.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Nejlepší jsou čerstvé, vzhledem k tomu, že jsou v těstu kvasnice, po několika dnech tvrdnou, u nás to ale nikdy nestihly.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Košiláčci
-
+
.
-
Už jen ten název je k nakousnutí, pěkné super a bodík samozřejmostí
-
Nadja:Postup je úplně jednoduchý, všechny suroviny dám do robota,zadělám těsto a hned tvořím košiláčky, žádný kvásek, žádné kynutí
Nadja: -
U těsta mi chybí alespoň náznak postupu - je tam droždí, takže může být těsto
1/ klasicky kynuté,
2/ nebo se vzešlým kváskem a bez kynutí,
3/ nebo do těsta kvasnice jen rozdrobit a hned vše zpracovat.
A když košiláčky slepíme a hned potřeme žloutkem, tak už se před pečením asi kynout nenechávají!? -
Ňam,vypadá to moc jedle.
-
Veľmi pekné, vydarené
-
Ivo nádhera, ty jsou jak malovaní!
-
tak ty jsou k nakousnutí
,kde jsou ořechy, tak to moje rodinka může, uděluji bodík a dík za receptík