Suroviny
Porce: 17 padesátigramových krajíčků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 930 kJ / 2 612 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 78,18 g | 
| Tuky | 68,24 g | 
| Vláknina | 20,00 g | 
| Cholesterol | 75 mg | 
| Sodík | 4,91 g | 
| Sůl | 12,21 g | 
| Sacharidy | 411,35 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Chléb s pěti druhy semínek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pyJ
Moje poznámka
					 
				
Chléb s pěti druhy semínek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pyJ
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 2 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 2 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 4 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 4 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 4 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 5 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 5 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 5 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 5 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 5 hodinami
						Tématické fráze:
						
							seminka do chleba, 
						
						
							semínka na chleba, 
						
						
							hořký mák, 
						
						
							"hořký mák", 
						
						
							semínka na pečivo, 
						
						
							jaká semínka do chleba, 
						
						
							semínka k jídlu, 
						
						
							semena do chleba, 
						
						
							jaká semínka přidat do chleba, 
						
						
							semínka druhy, 
						
						
							semínka v chlebu, 
						
						
							semínka na chléb, 
						
						
							seminka chleba, 
						
						
							slaný chléb s rozinkami, 
						
						
							seminka do na chleba, 
						
						
							chléb ze semínka, 
						
						
							od seminka chlebu, 
						
						
							výtěžnost těsta, 
						
						
							druhy chleba v prášku, 
						
						
							dýňová semínka chléb
						
					
						Suroviny:
						
							droždí instantní, 
						
						
							mouka pšeničná, 
						
						
							cukr, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mléko sušené, 
						
						
							sůl, 
						
						
							voda, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							semínka sezamová, 
						
						
							semínka dýňová, 
						
						
							semínka maková, 
						
						
							semínka slunečnicová, 
						
					
 
	 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
	 
 
 
 
	 
	 
 
 
 
 
 
	 
 
Komentáře (32)
Ale beze srandy. V podstatě jde o to, aby byl zachován poměr sypkých a tekutých hmot! To je fakt důležité. Jinak může vykazovat chlebík vady - příliž volné nebo naopak tuhé těsto.
Takže vyzkoušej, nafoť, sněz a podej zprávu...
ani Sunar u nás není,ani u sousedů
Jo jo maková semínka je normální nemletý mák. Jen ho napřed ochutnej, jestli není hořký - stává se to
Sušené mléko nemá technologický význam, jen zvyšuje nutriční - výživovou hodnotu pokrmu. Nahradit se dá např. sunarem. Zkus vypůjčit od sousedky.
jen ještě dotaz( jsem už asi fak zblblá
a ještě jeden..dá se sušené mléko něčím nahradit nebo proč tam vlastně je
K jídlu rozhodně je! Budu rád, když ho někdo upeče a podá reference a přidá mi fotky. Díky moc.
Clumpi, co to je výtěžnost těsta a výtěžnost hotového výrobku? Taky něco pro učně prvních ročníků?
http://miric.unas.cz/2011/03/Chleb-s-peti-druhy-se...
a doufám, že vám to bude hned jasnější (když to pochopí i učni 1. ročníku?)
clupmi: Jinak recept je fajn, jen já a takové skratky..to nejde moc dokupy.
No, neviem, pokiaľ nie som profesionálny pekár, tak uvedené údaje sú pre človeka zbytočné. A recept sa stáva dosť neprehľadným.
Např. je li obsah droždí v těstě 12% je to určitě špatně. Podobně např. 22 % soli je také určitě chyba.
Stejně tak mají velkou, okamžitou vypovídací schopnost o výtěžnosti. viz: http://miric.unas.cz
Clupmi, trochu mi to připomíná šifrovanou zprávu kontrarozvědky