Sametová rajská omáčka
Rajská omáčka - sladká, hustá, trochu pikantní, milovaná napříč generacemi. Co kuchařka, to alespoň trochu odlišný recept, který pokládá za ten jediný dobrý. A určitě jsou všechny vynikající!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 950 kJ / 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,38 g |
Tuky | 33,87 g |
Vláknina | 6,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 346 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 33,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpálíme olej, na to dáme nahrubo nakrájenou cibuli. Přihodíme kořenovou zeleninu, loupaná propasírovaná rajčata a protlak. Podlijeme trochou vody. Koření kromě listu necháme vyvařit v kovovém vajíčku na čaj, odpadá pak pracné lovení z omáčky. Osolíme, osladíme, přidáme trochu octa.
Krok 2: Dusíme, dokud se vše nerozpadne, občas můžeme podlít. Vyndáme koření i bobkové listy a vše komplet rozmixujeme. Přecedíme. Čistou omáčku zahustíme hladkou moukou ve vodě a necháme ještě povařit.
Krok 3: Znovu můžeme dochutit ostrým kečupem, sůl, cukr, může být i maggi. A nakonec to hlavní - do hotové omáčky zamícháme smetanu ke šlehání. Podáváme s nejlépe domácím houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 6. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sametová rajská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAGz
Moje poznámka
Sametová rajská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAGz
Nejnovější recepty
Brambory pečené v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Nutellové oříšky
Přidáno před 22 hodinami
Vánoční myslivecké knoflíky
Přidáno 8. 10. 2025 20:42:48
Bramboráky s libečkem
Přidáno 8. 10. 2025 15:14:02
Pivní cibulačka
Přidáno 8. 10. 2025 14:00:02
Srnčí guláš
Přidáno 8. 10. 2025 13:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový řízek naruby
Vierunkaa před 8 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
poirotka před 8 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
mysha před 9 hodinami
Bezpracný perník
boomgo před 9 hodinami
Kuřecí kousky na kari a smetaně
Penelope01 před 10 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Danna před 10 hodinami
Krémová pórková polévka
Roobass před 11 hodinami
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
MonkaF před 11 hodinami
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Stepanka.M. před 12 hodinami
Tématické fráze:
jak dochutit rajskou,
jak dochutit rajskou omacku,
rajská o,
rajská omáčka perník,
rajská omáčka z perníku,
čim dochutit rajskou,
rajská omáčka s perníkovým kořením,
čím dochutit rajskou omáčku,
perník do rajské omáčky,
zahuštění rajské omáčky,
perník do omáčky,
rajska omačka,
rajská z perníku,
rajská omáčka s perníkem,
rajská perník,
rajská omáčka recept,
top recepty rajská omáčka,
rajská s perníkovým kořením,
rajská omáčka zahuštěná perníkem,
jak dochutit rajskou omáčkou
Suroviny:
olej,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
rajče loupané,
protlak rajčatový,
kečup ostrý,
ocet,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
smetana ke šlehání
Komentáře (19)
Posílám obrázky
Dělám podobně, ale na sádle, bez protlaku, bez smetany, se skořicí. Rajčata domácí zavařená do zásoby.