Kaparová omáčka našich prababiček
Kapary jsou nerozvinutá poupata rostliny kapary trnité, která jsou naložená v soli nebo solném nálevu. Dnes je známe spíše jen jako sardelková očka. Dříve se běžně používaly do omáček, které výborně doplňovaly vařené hovězí maso nebo pečené ryby.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 853 kJ / 443 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,84 g |
Tuky | 22,33 g |
Vláknina | 5,85 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 768 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 49,89 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze staré kuchařky, bohužel nevím, kdy byla vydaná, protože v ní chybí listy, tipuji konec 19.století. Mírně jsem upravila.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 7. 2020 18:39
9. 11. 2011 19:16
9. 11. 2011 16:25
Pripútaná na lôžko si tu prezerám recepty, mám tú knihu veľmi rada.
7. 9. 2011 19:53
7. 9. 2011 13:25
Po babičce mám starou"Zlatou kuchařku"s rozpočty do Anuše Kejřové a M.Kuchařové z r.1948 a to je panečku počteníčkoTěch príma surovin,co se tenkrát používalo,to mi až zrak přecházíNo a ty recepty,jako např."žabí stehýnka smažená s dušeným špenátem"to jsou opravdu skvostyAle ať neodbočuji od tohoto rcp-je prostě moc fajn a líbí se mi
7. 9. 2011 11:23
7. 9. 2011 09:36
7. 9. 2011 09:11
6. 9. 2011 22:08
6. 9. 2011 21:55
Eli - pár takových pokladů ve své sbírce kuchařek mám, moc ráda si v nich čtu, protože většinou jsou tam nejen recepty, ale i způsob uchování potravin, sestavené jídelníčky, udržování domácnosti apod. - člověk se z nich dozví spoustu zajímavých věcí o životě našich předků.
6. 9. 2011 21:18
6. 9. 2011 21:15
6. 9. 2011 20:44
6. 9. 2011 20:38
6. 9. 2011 19:56
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 10 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 12 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 15 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 4 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 7 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 8 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 8 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 8 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 8 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 9 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 9 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít jednozrnku? Prastarý druh pšenice má měkká a lehce křupavá zrna, nahradí rýži v rizotu i těstoviny v polévce
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Další recepty
Tématické fráze: kaparová omáčka kaparová omáčka recept kapary omáčka omáčka s kapary caparová omáčka kaprlata kaparová pomazánka recepty našich předků bramborová jídla prababiček kaparová recept na kaparovou omáčku kaprdlata recept kaparová omáčka omáčka kaparová omáčka z kapary caparová omáčka recept kapari omáčka čadarová omáčka kaparová omáčka recepty kaparová omáčka smetanová
Suroviny: máslo, mouka, cibule, vývar hovězí, kapary, cukr, ocet, sůl
Kaparová omáčka našich prababiček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1Dx
33 názorů