

Staročeská žebírka se sladkokyselou omáčkou
Suroviny 4 porce
- viz postup
Postup přípravy receptu
1. den: 1 - 2 kg žebírek nebo libovějšího vepř. boku (špička)
nálev:
voda, 3 bobkové listy, 5 nových koření, 10 celých pepřů, sůl
- žebírka nařízneme až ke kosti, dáme na hodinku vařit do vody s kořením, slijeme, necháme trochu vychladnout, naložíme do marinády:
marináda:
Olej, kečup, plnotučná hořčice, zázvor, med, sůl, pepř, červená kari pasta - vše dáme do zavařovací sklenice a promícháme (neuvádím přesné množství, každý si ochutnejte a dochuťte podle chuti - já mám raději sladší a ostřejší, takže víc medu, zázvoru a kari pasty.
Maso dáme do pekáčku, ze všech stran potřeme řádně marinádou a necháme do druhého dne odležet.2. den:
Maso v pekáčku jen podlijeme vodou, hojně posypeme Staročeským kořením od Vitany a dáme na mírno péct - asi 2 hodinky.
Pak vyjmeme na jiný pekáč a necháme ve vypnuté troubě na teple.V hrnečku s trochou vody rozmícháme 2 lžičky škrobu, přidáme 2 lžíce kečupu a cukru, 3 lžíce octa balsamico, trochu sojové omáčky a asi 5 stroužků rozmačkaného česneku. Nalijeme do pekáčku s výpekem, případně dolijeme vodu do potřebné hustoty a na plotýnce necháme provařit.
Žebírka podáváme s čerstvým chlebem a sladkokyselou omáčkou. Doporučuje se jíst rukama a řádně se oblizovat
Poznámka od kuchařky
Jen ještě dodávám pár drobností - při pečení je dobré tak v půlce pečení žebírka obrátit. Péct opravdu na mírno - mám plynovou troubu a stáhnu jí, co se dá. Během pečení - polévat šťávou.
Dobrou chuť:-))
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Staročeská žebírka se sladkokyselou omáčkou
-
-
ella1:
Díky moc
-
Jana Remkova: Jani, díky moc
, musím říct, že i já jsem si tvoje recepty moc oblíbila
Děkuju
-
Anna Kocikova: Aničko, a to jsme to úplně všechno zblajzli, syn si chtěl ještě přidat
. No, nebylo co
Dr. Cajthamlová by z nás radost neměla
-
Bibinka: Bibinko, díky moc
-
to vypadá nádherně
_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?1fe87f0df84e3465dc2f2a284d59e90b -
Sofie, mám moc ráda tvé recepty
-
No toto
To se dělá,teď navečer a před spaním
Moc fajnový receptík
+11
-
sofie1973: Sofinko, to je moc pěkný a jistě chutný recept a bude to určitě fungovat s každým druhem masa
Dávám ti krásnej 10 bod
-
Eliza: Dej vědět, jak to dopadlo
. Určitě to ale bude skvělý
-
Super, zrovna vymýšlím, jak zítra naložit s vepřovým kolenem, tak se možná nechám inspirovat.
-
-
suslajda: Moc děkuji
a dobrou chuť
-
oblizování prstů není problém
vypadá to úžasně+1
-