Smažené špízové jehly

Vepřové maso Doba přípravy: 45 minut 3 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 45 minut 3 názory

Suroviny 2 porce

200 g vepřové kýty
4 plátky Cikánského šálu
2 plátky uzeného sýra
2 cibule
sůl
mletý černý pepř
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, sýr a uzeninu na kostičky.

  2. Na kovovou jehlu, nebo špejli napichujeme střídavě maso, cibuli, uzeninu a sýr.

  3. Hotové jehly obalíme v hladké mouce, rozšlehaných a osolených vejcích a ve strouhance. Obalené namočíme opět ve vejcích a ve strouhance.

  4. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
    Podáváme s opékanými nebo vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu Smažené špízové jehly

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    my také prosím s kaší:yes: :-D

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1(autor receptu)

    Iness: Také mám raději bramborovou kaši.;-)

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Tohle také dělávám, ale bez cibule:-p. Už jsem dlouho nedělala. Bramborovou kaši k tomu...;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: smazena syrova jehla smazene maso na jehle smažená kuřecí jehla smažený bůček smažený sýrová jehla vepřová jehla recept sýrová jehla smažené špízy bucek na spejli smazeny co je to smažená sýrová jehla vepřové smažené špízy sýrová jehla sýrová jehla špízové jehly pro ryby recepty s jehly rychle jehly recept kovaná jehla sýr na jehli špízové řízky kovové jehly na maso