Vepřová líná směs - špíz

Greneia Kuchařka: Greneia

Doba přípravy: 10 minut 4 porce Vepřové maso 14 názorů

Suroviny

1 kg vepřového plecka
1-2 zelené papriky
1 -2 větší bílá cibulka (může být i klasika, nebo červená, ta dodá šmrnc)
20 dkg anglické slaniny vcelku
1 větší klobáska (použili jsme domácí, lehce pikantní, vyuzenou z masny v Blažovicích)
3 velké žampiony
sůl
pepř
červená sladká paprika
medvědí česnek
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše rozkrájíme na větší kousky, čtverečky, kolečka. Vložíme do pekáčku, nejlépe s víkem. Pokud víko není, použijeme k pozdějšímu zakrytí alobal.

  2. Přidáme koření, množství dle potřeby a chutí, vše důkladně promícháme, podlejeme do 3/4 pekáčku vodou, zakryjeme a necháme v troubě na 200 stupňů hodinu a čtvrt. Pak odkryjeme a pečeme odkryté cca 20 minut. Promícháme, aby se upekly i další strany masa a pečeme dalších 20 minut.

  3. Maso by po ochutnání mělo mít v sobě všechny chutě a vůně přidaných ingrediencí a mělo by se takřka rozpadat.

  4. Podáváme s hranolky nebo bramborami.

Poznámka

Chtěla jsem dělat špízy, ale zjistila jsem, že to nemám na co nabodnout a v konečné fázi jsem si řekla, že se špejlí nebo bez špejle - bude to chutnat stejně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 188 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová líná směs - špíz

  • Majkaa Majkaa

    Tenhle recept jsem dělala několikrát z vepřového kolena a rovnou jsem tam mrskla i brambory<3Musím říct,že maso je šťavnatější, než pečené na jehle:-p a o rychlé přípravě ani nemluvím:yes:

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Keby som robila "vepřovou línou směs-špíz", ako som ju robila ja, a robievam veľmi často, tak by som všetku suroviny naukladala na alobal, prípadne do vrecka na pečenie, samozrejme, aj so zemiakmi , dala piecť a...... po cca hodine, prípadne 1,5 hod. je všetko hotové. Tá moja je "líná" kvôli tomu, že sa, ex post, nemusím babrať s prípravou zemiakov. A nepotrebujem ani špajdle=špejle

    Odpovědět

  • zujali zujali

  • casino casino

    Greneia: "... aj kdybych sem flákla "blbý" ovarový koleno, nebo špenát..."
    No koukám, že vy už jste se stihla manažersky ("v profilu mám jasně napsáno") naprogramovat sázet sem duplicitní recepty, že:-D leč omlouvám se za "Odporné jednání .." kterým jsem měl na mysli nepoužití jehly pro RAŽNIČI http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/ra...

    Odpovědět

  • Greneia Greneia(autorka receptu)

    Jinak díky za komentáře .. aj za ty negativní .. ale v profilu mám jasně napsáno, vařím rychle a jednoduše ... moje recepty jsou předně pro začátečníky a pro lidi do této uspěchané doby, osobně nejsem zastánce toho, se pouštět do tříhodinových receptů :-* aj kdybych sem flákla "blbý" ovarový koleno, nebo špenát který jsou zde určitě 30x, tak i to pomůže začátečníkům se odpíchnout :-D ... všem přeji dobrou chuť :yes: a hafo sluníčka :-*:-8

    Odpovědět

  • Greneia Greneia(autorka receptu)

    Jana Remkova: v pohodě Janičko, už jsem tady delší dobu, tak vím, už jsme se spolu i kdysi bavily, jestli si vzpomínáš .. to jsem začínala ... dnes už je to po registraci řádka let a lidi jsou čím dál více nafrněnější 8-( :-D ale Tvé recepty stále sleduji, jsou nej nej :-K:-K:-K<3:yes:

    Odpovědět

  • Marynka Marynka

    casino má pravdu, bohužel. Poslední dobou se tady jiný recept než divná skrumáž na talíři ani nevidí.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Greneia: Klídek :-). Musíš si zvyknout na tyhle projevy, ignorovat je, nebo odejít. Tady to jinak nejde ;-). Taky se mi to protiví, nic nenaděláme..

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    I nám chutná víc "ražniči"v pekáčku,než na jehle<3:yes:Ale peču kratší dobu cca 40-50minut,podle druhu masa:-)

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3Taky u nas lepe chutna z pekacku,jak z jehli.Moc pekny recept:-K:yes:

    Odpovědět

  • Greneia Greneia(autorka receptu)

    casino: prosím Vás casino, kdo podle Vás píše, že jsem objevila Ameriku?? Navíc takových receptů podobných je zde hafo, já vložila svůj, protože recept na který poukazujete, je odlišný v koření .. hořčici, či jakoukoliv uzeninu jednoduše nedávám ... nechte si prosím svá moudra a nekažte lidem chuť vkládat nové recepty .. a pokud se Vám recept nelíbí, tak jej prosím nekomentujte, nebo nahlašte na toprecepty, oni sami zváží, zda je recept zde vhodný, či nikoliv ... božínku, nenapadlo by mě "hnidopišit"se po vložení nového receptu a vkládat odkazy, že už tady nějaký podobný je. Odporné jednání .. :no:

    Odpovědět

  • casino casino

    Stejně jako autorka tady:https://www.toprecepty.cz/recept/7298-raznici-v-za... tak ani vy jste Ameriku neobjevila:-K
    No, uznávám ale, že když jsem asi před půlstoletím potkal v RaJi ražniči volně ložené na talíři, tak jsem myslel, že se kuchař zbláznil, nebo je naložený v lihu...:-D

    Odpovědět

  • JanaH JanaH(neregistrovaný)

    Jídla z jednoho pekáčku nemají chybu. Může se dávat cokoli dobrého, chuťově to vyjde lépe, než na jehle.
    Nemůžu dát bod, posílám jedno velké+.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

Tématické fráze: veprova smes pikantní směs z vepřové plece recept vepřové špizy vepřová líná směs spizy veprove vepřové spíži recept vepřová plec směs špíz z vepřového špízy z vepřového recept na veprovou smes recepty z vepřového veprove smesi spiz z veprove plece veprova smes recept smes z vepřové plece vepřová směs ražniči spizi vepřové maso vepřova špiz vepřové směs špíz z vepřového plecka

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít