Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládky na sušence

Máte chuť na sladké cukroví s čokoládou? Tyto výborné sušenky z lineckého těsta si určitě oblíbíte. Lahodná čokoládová směs na křupavé máslové sušence bude chutnat nejen dětem. Postačí vám silikonová formička na výrobu čokoládových tvarů.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby uležení těsta

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby uležení těsta )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 052 kJ /
3 836 kcal
Bílkoviny30,37 g
Tuky182,72 g
Vláknina6,48 g
Cholesterol 750 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy514,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvedené suroviny na těsto vypracujeme v hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme do chladna uležet, nejlépe do druhého dne. Krok 2: Ztuhlé těsto necháme před zpracováním povolit. Z těsta vyválíme a vykrajujeme malá kolečka nebo děláme přímo kuličky a vyplníme je asi do poloviny silikonových formiček. Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Pokud máme vykrájená kolečka, uložíme je na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Pečeme dorůžova asi 10-15 minut (dle tloušťky těsta). Po vychladnutí vyklopíme upečené těsto z formiček nebo sundáme z plechu. Krok 5: Čokoládu s tukem dáme do kastrolku, který ponoříme do horké vody. Za stálého míchání necháme rozpustit a propojit v hladkou čokoládovou hmotu. Krok 6: Silikonové formičky řádně umyjeme, osušíme a asi do poloviny naplníme rozpuštěnou čokoládou s tukem. Krok 7: Necháme ji lehce zatuhnout a potom s citem vložíme do každé jedno upečené linecké kolečko vzorem nahoru. Příliš netlačíme, stačí jen položit. Sušenky vkládáme do lehce ztuhlé čokolády, protože položením do horké čokolády by sušenka až příliš klesla. Krok 8: Necháme zatuhnout a vyklopíme.

TIP: Výhody a nevýhody silikonových forem

Zveřejněno 17. 12. 2011

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: Knihovnička receptů

Na linecké jsem zkusila recept http://www.toprecepty.cz/recept/6366-jemnoucke. Lze použít i jakýkoliv jiný recept na linecké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Čokoládky na sušence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A9kj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Čokoládky na sušence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A9kj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (51)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

VendyV: Maslo.

Jaký tuk?

Jahůdko, nakonec těsto dopadlo po přidání trochy škrobu dobře, nějak mi to tenkrát v tom stresu nemyslelo. Mohlo mě jako celkem zkušenou pekařku napadnout, že to je třeba zahustit. Horší bylo estetické zpracování, moc jsem naplnila formičky a lezlo to nahoru. Jeden plech jsem komplet spálila :-8 Takže jsem to, co zbylo, pak okrájela, čokoláda vyšla dobře, ale tak pěkné jako Tvoje nebyly, ani nemohly. Fotku nemám, dcera zapomněla vyfotit. Ale určitě to nebyl poslední pokus, rozhodně je to efektní a chutné pečivo :yes:

Tohle mi uteklo a je to kouzelné.Super.:yes::yes:

jahoda: Dám vědět, díky za ochotu a rady :-K:-K

zizala: Snad se to zlepší, ale mrkni na odkaz toho těsta u receptu, všichni si to pochvalovali, tak nevím, čím to je:-O;-)
Ale ta čokoláda to zakryje:-), jen opatrně potom sušenku zatlač na čokoládu, aby se chytla - spojila s ní. Ale ne moc tlačit, jinak by ji čokoláda schovala. Proto píši, nechat čokoládu trochu vychládnout, aby mírně ztuhla.
To bude dobrý, uvidíš:-K

jahoda: možná jsem měla plnější lžíce té zakysanky :-8 Udělala jsem jen jeden plech a když jsem viděla výsledek:-(, uklidila jsem zbytek těsta zpátky do ledničky. Možná tam je i hodně toho prášku do pečiva, já do lineckého prášek nedávám nebo jen na špičku nože. Dnes na to nebudu mít čas, ale zítra zkusím přidat mouku nebo škrob a dokončím to. Čokoládu budu dělat až v pátek.

zizala:
Žížalko, to je mi líto, těsto na linecké jsem dělala poprvé podle přiloženého odkazu, protože jsem jej chtěla vyzkoušet a potřebovala jsem mít sušenky hned křehké a to tedy křehoučké bylo krásně.
Možná jsi měla tuhost těsta korigovat přidáním některé suroviny (máslo, nebo zakysanka..)- těžko teď už radit, že:-)
Ale nevím, jak jsi dílo dokončila s tou čokoládou, ta je tam nejdůležitější! a případné nedostatky schová. (Moje sušenky samy o sobě také nebyly žádná sláva)
Napiš, jak to všechno nakonec dopadlo;-), díky

Jahůdko, nevím, co jsem zvorala, ale sušenky mám po vyklopení takové hrubé a pórovité, rozhodně nejsou hladké a jemné jako Tvoje :-8:-8 Hrozně se mi to těsto matlalo, když jsem ho mačkala do formiček. Jako tuk jsem použila máslo.

:yes:dokonalé:-K

I bez komentáře je hoden+32bodík:-)Moc krásné:-K:yes:

:yes:Bezvadné:yes::yes:+

Terkas: jsou současně jak do trouby, tak i do mražáku (-40st. až + 230st.) - tak to je napsáno na obalu...;-)

moc díky, asi si je taky koupím, vypadá to moc hezky s tím těstem:yes:

nestane se něco s tim silikonem v troubě??:-?:-?:-?

Tématické fráze:
čokoládky recept, cim zahustit čokoládu, domácí čokoláda do formiček, malé čokoládky, jak zahustit čokoladu, čokoládky do formiček, čokoláda do silikonových formiček recept, jak vyklopit čokoládu z formiček, čokoládky, cim zahustit čokoláda, čokoládka, recept na čokoládky, sušenky recept, susenky do formicek, silikonové formičky na čokoládu, rychlá domaci cokoláda do formicek, čokolada z ivy, malé čokoládky s obrázky, čím zahustit domácí čokoládu, ztuhlé čokoládky

Suroviny:
solamyl, pudink vanilkový, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, kypřící prášek do pečiva, žloutek, smetana zakysaná, čokoláda, tuk 100%, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu