Čokoládky na sušence
Máte chuť na sladké cukroví s čokoládou? Tyto výborné sušenky z lineckého těsta si určitě oblíbíte. Po upečení je namočíte do čokolády v silikonové formičce, necháte ztuhnout a sušenky jsou hotové.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 052 kJ / 3 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,37 g |
Tuky | 182,72 g |
Vláknina | 6,48 g |
Cholesterol | 750 mg |
Sodík | 127 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 514,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zpracujeme všechny suroviny a těsto dáme do chladna uležet, nejlépe do druhého dne.
Krok 2: Ztuhlé těsto necháme před zpracováním povolit – bude dost tuhé. Z těsta vyválíme a vykrajujeme malá kolečka nebo děláme přímo kuličky a vyplníme asi do poloviny formiček.
Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 180 °C.
Krok 4: Pečeme dorůžova. Po vychladnutí vyklopíme z formiček.
Krok 5: Čokoládu s tukem dáme do kastrolku a rozpustíme ponořením kastrolku do horké vody.
Krok 6: Silikonové formičky řádně umyjeme, osušíme a asi do poloviny naplníme rozpuštěnou čokoládou s tukem.
Krok 7: Necháme ji lehce ztuhnout a potom s citem vložíme do každé jednu sušenku vzorem nahoru. Příliš netlačíme, stačí jen položit. Sušenky vkládáme do lehce ztuhlé čokolády, protože položením do horké by sušenka až příliš klesla.
Krok 8: Necháme ztuhnout a vyklopíme.
Zveřejněno 17. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládky na sušence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A9kj
Moje poznámka
Čokoládky na sušence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A9kj
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 15 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 16 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Tématické fráze:
čokoládky recept,
cim zahustit čokoládu,
domácí čokoláda do formiček,
malé čokoládky,
jak zahustit čokoladu,
čokoládky do formiček,
čokoláda do silikonových formiček recept,
jak vyklopit čokoládu z formiček,
čokoládky,
cim zahustit čokoláda,
čokoládka,
recept na čokoládky,
sušenky recept,
susenky do formicek,
silikonové formičky na čokoládu,
rychlá domaci cokoláda do formicek,
čokolada z ivy,
malé čokoládky s obrázky,
čím zahustit domácí čokoládu,
ztuhlé čokoládky
Suroviny:
solamyl,
pudink vanilkový,
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
kypřící prášek,
žloutek,
smetana zakysaná,
čokoláda,
tuk 100%
Komentáře (51)
Ale ta čokoláda to zakryje
To bude dobrý, uvidíš
Žížalko, to je mi líto, těsto na linecké jsem dělala poprvé podle přiloženého odkazu, protože jsem jej chtěla vyzkoušet a potřebovala jsem mít sušenky hned křehké a to tedy křehoučké bylo krásně.
Možná jsi měla tuhost těsta korigovat přidáním některé suroviny (máslo, nebo zakysanka..)- těžko teď už radit, že
Ale nevím, jak jsi dílo dokončila s tou čokoládou, ta je tam nejdůležitější! a případné nedostatky schová. (Moje sušenky samy o sobě také nebyly žádná sláva)
Napiš, jak to všechno nakonec dopadlo