Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 23 154 kJ / 5 534 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,46 g |
Tuky | 403,26 g |
Vláknina | 19,03 g |
Cholesterol | 1,48 g |
Sodík | 649 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 397,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
*Tento dezert pochází z Belgie, chutí připomíná české zákusky Štafetky.
**Jelikož tento dezert je bez mouky a použijeme-li čokoládu bez lepku, je vhodný i pro celiaky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2018 11:32
Dokonalé , neodolala bych
1. 3. 2015 19:00
Po delší době jsem to opět spáchal, tentokrát ve 3 vrstvách. Při té příležitosti jsem upravil i recept, hlavně množství surovin u krému, před tím tam bylo dvojnásobné množství, což bylo vážně moc.
7. 9. 2014 08:00
pipre: Vypadá skvěle ,jsem rád že vám chutnal. A asi máš pravdu že krému by stačilo méně
magdalenka: Už to tak bylo v originálním receptu, ale myslím si, že je to kvůli tomu aby se na povrchu vytvořila krusta
magdalenka: Už to tak bylo v originálním receptu, ale myslím si, že je to kvůli tomu aby se na povrchu vytvořila krusta
6. 9. 2014 13:00
magdalenka: Díky ..Já nenatírala každý díl zvlášť. Plát jsem jen nařezala na 5 stejných dílů (mně vyšly 6 cm, široké, záleží na velikosti plechu)a zatím neoddělovala. Pak jsem na celý plát dílů stále pohromadě nanesla vrstvu krému, stejnoměrně rozetřela, nůž otočila tupou hranou dolů, podebrala krém v místě řezu a snadno oddělila po řezu díl i s krémem od dalších dílů dlouhým nožem podebrala, přenesla na podnos, stejným způsobem oddělila druhý namazaný díl a nanesla na první díl..dělám to tak i s točenými díly nastojato..
6. 9. 2014 12:30
pipre: ale sa ti podarili krásne...chutili určite skvele.
6. 9. 2014 12:14
magdalenka: Magdi, tak to by mne také zajímalo, já jsem ho pocukrovat zapomněla Pekla jsem ho asi 20 minut, až povrch mírně zezlátnul..Zřejmě ten cukr na povrchu má zkaramelizovat a mně to nějak uniklo. To je tak, když je někdo zbrklý nebo moc spěchá U mne to bylo obojí
6. 9. 2014 12:06
Miquel: Prosím, mám dotaz: Prečo sa cesto pred pečením popráši práškovým cukrom?
6. 9. 2014 11:22
Fotka nic moc, ale zákusek výborný ten kávový krém nemá chybu, nejvíc mi opravdu chutná z Nescafé Espresso. Jednou jsem použila levnější standart a nebylo to tak dobré jako toto. Příště ale zvolím možná méně krému, možná by stačilo ubrat jednu třetinu nebo i polovinu, podle toho, jak je kdo "krémový"
4. 9. 2014 20:33
e: Hihi nikdy jsem neměřil. Odhadem plát piškotu může mít po upečení cca 0,5-1 cm. Promazaný a poskládaný na sebe okolo 10 cm
4. 9. 2014 18:43
prosim, ako je vysoky po upeceni?
9. 6. 2014 15:39
Anička babička (neregistrovaný/á): v receptu je jasně napsáno "Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C" o horkovzduchu tam není ani zmínka, takže bez
8. 6. 2014 19:56
Prosím pečete na horko vzduch nebo klasicky prosím kdyby se tam psalo vždy na čem pečeme děkuji moc za odpověď.khlerova1.@ seznam cz
2. 4. 2014 20:19
Tak tohle je nádhera vyzkouším
1. 6. 2012 12:10
Použila jsem včera tvůj krém pro moučník, ikdyž těsto bylo jiného složení. Měla jsem formu 12 x 30 cm, s vyšším okrajem (peču v něm metrový dort) a krém jsem dělala z poloviční dávky. Bohatě mi to stačilo, protože jsem piškot prořezala jen na tři díly. Všem moc chutnalo
Přidám foto, ikdyž se jedná jen o krém z receptu.
Přidám foto, ikdyž se jedná jen o krém z receptu.
25. 1. 2012 15:53
Díky za body a komentáře
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 7 minutami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 1 hodinou
Caesar salát wrap
Přidáno před 2 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj chleba - favorit č.1
Dolucie uvařila před 45 minutami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 47 minutami
Kuře na paprice se smetanou
klarazatloukalova uvařila před 1 hodinou
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 12 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 12 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 12 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 13 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mangoldové listy jsou skvělou náhradou špenátu, řapíky využijeme jako chřest. Mangold sklízíme během léta a na podzim
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Vybírat můžete podle tvaru a barvy, ale i velikosti či odolnosti
Další recepty
Tématické fráze: mandlové řezy řezy s kávovým krémem mandlový zakusek mandlové zákusky mandlove zakusky recepty recepty pro celiaky štafetky s kávovým krémem mandlový dezert řezy s krémem zákusky z mandlové mouky řez s kávovým krémem mandlový řez mandlové dezerty rezy z mandlove mouky bezlepkový mandlový dezert zakusek s kavovym krém výborné řezy z mandlové mouky mandlovy dezert s krémem řezy na plech s kávovým krémem zákusek z mandlové mouky
Suroviny: mandle loupané, cukr moučkový, cukr krystal, máslo, škrob kukuřičný, vejce, bílek, cukr moučkový, mléko, škrob kukuřičný, máslo, cukr krystal, káva rozpustná, čokoláda na vaření, smetana, máslo
Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXG2
25 názorů