Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 024 kJ / 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,52 g |
Tuky | 20,10 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 62 mg |
Sodík | 47 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 10,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer s petrželí si nakrájíme na proužky, pórek na kolečka, cibuli ne úplně nadrobno a z poloviny masoxu si uvaříme vývar.
Krok 2: Na pánev si dáme máslo, na něj po rozehřátí cibuli, kterou zesklovatíme a přidáme připravenou zeleninu, promícháváme, restujeme a když začíná zelenina měknout, vyndáme si do mističky 1/3 směsi bokem, na pánev si přidáme vývar, muškátový oříšek a dusíme úplně do měkka.
Krok 3: Poté vše v pánvi rozmixujeme ručním mixerem, přidáme zeleninu, kterou jsme si nechali bokem, dosolíme bude-li třeba, zalijeme smetanou, promícháme a necháme převařit. Omáčka musí mít konzistenci jako třeba Tatarská omáčka.
Zveřejněno 26. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Savojská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMj6
Moje poznámka
Savojská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMj6
Nejnovější recepty
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 2 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 5 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 10 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno 20. 7. 2025 13:47:07
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno 20. 7. 2025 11:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronová poleva 2
EvaEva80 před 31 minutami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 52 minutami
Bramborový guláš na špeku s houbami
Krajanekcestovatel před 1 hodinou
Rajská polévka II.
Kajkajak před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
veronika_straka před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
83spacir před 4 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
ricci před 4 hodinami
Francouzské řízečky
parisn8 před 4 hodinami
Třešňový sirup
Libotovska před 6 hodinami
Opilá pomazánka Vlasty Buriana
Horyna77 před 7 hodinami
Tématické fráze:
savoyská omáčka,
omacka namlete,
savojska onacka recept,
savojská,
omačka k smazenemu masu,
savojská kuchyně,
pokrm ze savojska,
savojská směs,
veprove po savojsku,
savojsko,
recepty k obedu,
recepty k obedu omačky
Suroviny:
bulva celerová,
kořen petržele,
cibule,
pórek,
vývar,
smetana,
pepř mletý,
ořech muškátový,
máslo,
sůl
Komentáře (12)
asi přehmat, ne
jinak to vůbec nevypadá špatně