Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ondráš

Plátek kuřecího masa usmažený v bramborákovém těstíčku, to je oblíbený řízek Ondráš. Moravskoslezskou specialitu si můžete připravit doma, stačí mít osvědčený recept. Tak začněte strouhat brambory, za chvíli máte vydatný oběd hotový.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

21. 8. 2008 16:58

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jde udělat taky z kvalitního vepřového masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BlaV.

20. 4. 2019 17:25

evula: také to tak dělávám (pokud býval dříve dobrý "lančmít" tak jsem to dělala s ním, teď dělávám s uzeným masem)

luema

28. 12. 2014 15:45

Recept stejný jako dělám já akorát bez mléka. Abych měla jistotu, že je maso dodělané, většinou si nejdříve usmažím maso a to pak dávám na těstíčko, které si roztáhnu lžící, jak tady již někdo psal :-) Přítel tohle jídlo miluj :-)

michaela

6. 3. 2014 12:44

Jak je už níže zmíněno, je vážně lepší si na rozehřátý olej plácnout lžíci a něco toho těsta, roztáhnout to na požadovanou velikost.Pak položit maso a opět to zaplácnout lžíci a něco toho těsta. Já to jinak ani nedělám. Podle mě to je nejlepší postup. :yes:;-)

Jana

6. 10. 2013 13:35

...: "Nepřilepil" se Vám řízek ke koši? Mně právě jo, tak dělám pouze na pánvičce.

...

6. 10. 2013 12:39

Nejlepší je obalit maso v bramboráku a hodit ho do friťáku..mnohem lepší chuť, nadýchanější..na pánvi je splesklý a neni moc dobrý..

Zuzana1512

22. 10. 2012 17:09

Dnes jdu dělat poprvé :) kolegyně mi udělala chuť. Jistě to bude mňamka

MajdinkaM

7. 12. 2011 22:23

vynikající recept doporučuji!!!!:-p:-p:-):-)

MAJDA42

22. 9. 2011 11:00

Dobrý den, znám tento recept, který je u nás velice oblíbený a postupuji stejně jako evule už to tak dělám spoustu let a je to superní:-K:yes:

djany

7. 1. 2011 11:34

náš dnešní oběd :-K

evula

8. 8. 2010 23:52

Mam figl, aby obal nestekal. Na panvicku dam lzici testicka,roztahnu, na to placnu platek masa a prikryju dalsi lzici testa tak,aby se okraje testa spojily, uz pri smazeni prvni strany se to zpevni.Obmeny s pivem a strouhankou lakaji k vyzkouseni, dik. Jednou jsem delala i s platkem uzeneho.

zazu

16. 5. 2010 16:28

moc velká dobrota jen se to trošku zle obalovalo do toho těsta!ale jinak vynikající:-8

nika

19. 11. 2009 12:42

fakt dobre!!! tet čekam až mi jen rozmrzne maso a jdu to dělat:-//mnamka:-*

paajus

2. 9. 2009 07:44

Jedno z mých nejoblíbenějších jídel v restauraci. Mnamka...:-p:-* 1 :yes:

jollka jollka

17. 8. 2009 14:02

Merylas vynikající taky dělám je to moc moc žravý:-8:-)):yes:+bodík

Nika08 Nika08

16. 8. 2009 10:22

:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí ondráš kuřecí ondráš recept kuřecí řízek ondráš recept na kuřecí řízek ondráš řízek ondráš recepty kuřecí řízek ondráš řízek ondráš recept ondráš z kuřecího masa recept kuřecí ondráš veprovy ondras ondráš kuřecí jak se dělá ondráš recept na kuřecí ondráš ondráš řízek maso v bramborákovém těstě kureci maso v bramborakovem teste kuřecí v bramborákovém těstě recepty kuřecí ondráš vepřovy řizek ondraš recept řízek ondráš

Suroviny: prsa kuřecí, sůl, pepř mletý, česnek, mouka hladká, olej, brambory, vejce, mléko, sůl, pepř, česnek, majoránka, kmín celý, mouka hladká

TopRecepty.cz

Ondráš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xk6