Čínská švestková omáčka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 181 kJ / 1 716 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,10 g |
Tuky | 4,11 g |
Vláknina | 42,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 953 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 388,70 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 4. 2017 18:36
Určitě tuto omáčku vyzkouším..Už ji mám uloženou .jak budou švestky..Jen malinko odbočím..Loni jsem si chtěl uvařit jahodovou chilli marmeladu.Ale po starém,,to znamena,že jsem nepoužíval žadne pektiny..Jahody jsem rozvařil a pomalinku vařil cca 4 a půl hodiny,až se vapařila voda.Marmelada hezky zhoustla a tak jsem přidal 2 lžičky Kajenského pepře..Po ochutnání jsem si řekl,že jsem to s chilli trošku přehnal,,protože se mi orosilo čelo.nakonec jsem přidal cukr a vařil asi dalši půlhodinu..Po ochutnání přišlo zklamání. Ta ostrost uplně zmizela..Marmeláda byla lahodná ve sklenici vydržela cca skoro 2 roky i bez pektogelu,,ale chut měla nepikantní..ma někdo s tímto jevem zkušenosti???
29. 8. 2012 08:16
Straslipka Martin: já ti věřím.. i proto, že to musí být taková dobrota, že to hned zmizí
29. 8. 2012 06:28
Plním to do sklenic horké,takže pak už nezavařuji.Víčka se zatáhnou a nic se tomu nestane
28. 8. 2012 15:01
rebeka: hm, zajímavé, sice to nechápu, ale jasně asi pro pocit bezepčnosti, hm... každopádně ale zkusím
28. 8. 2012 14:48
spagetka: jasně že jo.. a ještě jsem popletla čas a teplotu sterilizace http://www.rozhlas.cz/pardubice/ostatni/_zprava/sv...
28. 8. 2012 14:45
rebeka:rebí, ale já nikdy džemy, marmelády apod.co mi projde varem, už nesterilujua nikdy se mi nic nezkazilo. Písla jsem jen svůj názor podle sebe, třeba se autor tedy ozve. Osobně bych to už nezavářela, ale respektuju názor druhých
28. 8. 2012 14:41
spagetka: dovolím si malinko nesouhlasit.. pravdu máš jen částečně.. nedělám chytrou, jen mi tento recept nedávno poslala jedna hodná Topačka, a tam se píše: buď uchováme v chladnu k rychlé spotřebě, nebo při 80st. sterilizujeme 15 minut
28. 8. 2012 14:24
Jana:Odpovím za autora, zcela určitě ne, protože směs už prošla varem, jen musíš mít samozřejmě dokonale čisté sklenice a víčka
28. 8. 2012 14:11
Chtěla bych se zeptat...ty plné sklenice už nezavařujeme?
5. 6. 2012 06:46
yanull:Za pokus nic nedáš Takhle tam jsou kousky švestek a není z toho hmota podobná povidlům,nebo marmeládě
3. 6. 2012 14:36
Take se mi to líbí , ale jen mám dotaz, zda by se prvně neměly začít rozvařovat švestky, protože jablka jsou rozvařená během chvilky +6
3. 6. 2012 14:22
Toto je veľmi zaujímavé a výborné. Uložila som si, keď budú slivky, určite si nachystám na zimu
3. 6. 2012 14:16
Straslipka Martin: v tom případě je to dobrý nápad a na grilování jak píše Nofrona, perfektní a ty máš 4.bod
3. 6. 2012 14:03
Jasně,používám jako studenou omáčku k masům (třeba místo tatarky)
3. 6. 2012 14:03
No na grilovačku, naprosto super
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 9 minutami
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 1 hodinou
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 3 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 4 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 5 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 12 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 14 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 15 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 15 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně zalévat rajčata a kam je na balkoně či terase umístit: Pozor na severní stranu, déšť i denní dobu pro zalévání
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Další recepty
Tématické fráze: švestková omáčka k masu cinska omacka omáčka na čínu čínská omáčka recept švestková omáčka švestková grilovací omáčka grilovací švestková omáčka omacka k cine rozhlas pardubice recepty omačka na čínu recept švestková omáčka na grilovani švestková omáčka ke grilování čínské omáčky recept švestková omáčka k masu výborná švestková omáčka grilovaci omacka ze svestek švestková chilli marmeláda čínská omačka ze švestek omáčka ze švestek jako příloha recept švestková omáčka
Suroviny: švestky, jablko, voda, chilli paprika čerstvá, pepř drcený, omáčka sojová, cukr
Čínská švestková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLJG
18 názorů