

Těstoviny s čínskou omáčkou
Suroviny
- 500 g těstovin
- 300 g kuřecího masa (krůta, kýta)
- 1/4 hlávky čínského zelí
- 1 pórek
- cibule
- česnek
- sůl
- pepř
- chilli koření
- bobkový list
- 2 dcl vývaru
- sójová omáčka
- olej
- cukr
- ocet
- škrob
- 1 lžička moučkového cukru
Postup přípravy receptu
Na oleji rozehřejeme česnek s plátky cibule, přidáme na nudličky nakrájené maso a zprudka osmahneme.
Přidáme na kolečka nakrájený pórek, sůl, koření, sójovou omáčku a dusíme. Vždy, když šťávu vysmahneme, přilijeme vývar a dusíme, až je maso měkké.
Potom vmícháme sójovou omáčku (asi 2 lžíce), trošku octa a cukru.
Směs zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody, který rychle vmícháme do omáčky a minutu povaříme.
Nakonec vmícháme hrst spařeného čínského zelí. Omáčku servírujeme zvlášť. Zdobíme pažitkou nebo zeleninovou oblohou.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Těstoviny s čínskou omáčkou
-
Docela to šlo. S rýží by to bylo asi lepší.
-
tak topáci, dnes jsem vařila. Je to strašně dobré. To čínské zelí jsem dala na maso a supr. Pochválil mi to i můj čtyřletý syn a to je co říct, poslední dobou je hodně vybíravej, tak jsem měla radost, když vše snědl. Dala jsem foto.
-
také zkusím a pak písnu
-
skusím to udělat a myslím ze to bude dobrý!!!
-
Bylo to moc dobrý=)
-
Použila jsem vepřovou kotletu. Je to další verze "české číny" - vcelku chutná.