Tykvový salát s vejci

magdalenka Kuchař:

Saláty 19 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

600 g letná tekvica - tykev (pozri foto)
1 cibuľa
1 paprika
4 vajcia uvarené na tvrdo
300 ml kyslá smotana
soľ
čierne korenie
citrón
štipka cukru
kôpor
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu ošúpeme, vydlabeme a pokrájame na menšie kúsky, uvaríme v slanej vode - na skus. Scedíme a vychladíme.

  2. Cibuľu pokrájame na céčka, papriku na menšie kúsky, uvarené vajcia tak isto.

  3. Zmiešame vychladnutú tekvicu s cibuľou, paprikou, vajcami, posypeme posekaným kôprom, zalejeme smotanou, do ktorej sme dali soľ, citrón, korenie a štipku práškového cukru. Opatrne premiešame, necháme odstáť.

Poznámka

Podávame vychladené s pečivom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Tykvový salát s vejci

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Klara::-D zaujímavé využitie...

    Odpovědět

  • Klara Klara

    magdalenka: Mrazenú. Pri zápaloch, veľakrát ortopéd naordinuje dávať na koleno lad a táto tekvica v sáčku, keď sa troku mierne rozpustí, dá sa naformovať na koleno. Obyčajne sa dáva viackrát denne na cca 10 min., potom tú tekvicu tak ohnutú dám do mrazničky a následne ju môžem priložiť bez rozpustenia.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    tento salaátek by frčel i u nás doma. Moc pěkný recept, nevím co mám dělat dřív:-! Vy jste všechny tak super kuchařinky šikovné + bodík:-p:-p:yes::yes::-K:-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    rebeka: tie oranžové tekvice, alebo hokkaido som nazvala tvojimi...ja ich mám najradšej beztak pečené, baštím ich celú jeseň...

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    magdalenka: z ktorých mojich:-O:-? co, kde:-?:-? koho jste potkali, co vám to nalhali:-8:-?:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Klara: nesolím, nevymadžgávam, škoda zdravých vecí sa zbavovať...
    A teraz som mimo - čo dávať na kolená??Mrazenú tekvicu, alebo čerstvú? Proti bolesti, či? :-O

    Odpovědět

  • Klara Klara

    rebeka:Keď je mrňavá, tak radšej polievku

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    rebeka: z tých "tvojich" tu mám tiež recepisy...aj na šalát, napr., aj všeličo...:-K

    Odpovědět

  • Klara Klara

    magdalenka:Magduška, ja ju zvyknem trochu osoliť, nechať vypotiť a vymačgané /nie na sucho:-D/ dávkujem do sáčkov. Kto má problémy s kolenami,môže si ich prikladať na kolená, veľmi ľahko sa formujú

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    nofrona::-//:-// ty máš taky všechno.. už mě neštvi:-S:-8:-D:-D:-D:-D:-D;-):-K

    Klara:hmm.. tak co.. upéct nebo polévku:-? mám jenom jednu.. docela mrňavou:-8:-D

    Magduška, prepáč:-8:-)

    Odpovědět

  • Klara Klara

    rebeka: Rebeka, z hokaido je výborná polievka a keďju za surova pokrájaš na obdĺžniky, alebo trojuholníky, dáš na plech a v trúbe pri 180°C upečieš, sú fantastické:-p:-p:-p dobrú chuť:yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    AniCiz: tekvicu ošúpem, vydlabem a nastrúham na slzičkovom strúhadle, dám do sáčku a zamrazím. V zime varím omáčku z nej. Chuťovo ako z čerstvej.
    Všetkým vďaka za body.

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    rebeka:A já máááám

    Magdi krásný recept:yes:+

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Magdalenka :yes: Niet nad poctivú klasickú tekvicu :yes::-D Výborný recept :-D;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krása, Magduška:-K:-K;-):-):yes: ale takúto tekvicu tu nemamo:-//, ale koupila jsem Hokkaidoooo:-D:-D:-D poprvé.. a vůbec nevím, proč a co s ní teď:-8:-D:-D:-D

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo