Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tykvové halušky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 752 kJ /
1 614 kcal
Bílkoviny56,35 g
Tuky40,70 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,50 g
Sacharidy246,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tekvicu (tykev) nakrájame na malé kocky a na oleji dusíme, kým jemne nezmäkne. Potom dužinu rozmixujeme na kašu a necháme vychladnúť. Krok 2: K tekvicovej kaši pridáme múku, krupicu, čierne korenie a soľ a dobre premiešame. Ak treba, dodáme múku, cesto má byť husté ako na klasické halušky. Cesto necháme 10 min postáť. Krok 3: Cez haluškovač hádžeme do vriacej osolenej vody halušky (Vyskúšajte najprv 1 halušku, či sa nerozvára. Ak áno, treba pridať múku.). Akonáhle vyplávu halušky nahor, scedíme ich. Necháme odkvapkať. Krok 4: Na malej panvičke rozškvaríme na tenké plátočky narezanú slaninu. Krok 5: Halušky dáme na taniere, posypeme strúhaným syrom a polejeme slaninou aj s výpekom.

Zveřejněno 21. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tykvové halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wzAm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tykvové halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wzAm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Super <3:yes:

Dievčatá, je to vec názvu, kde sa tomu ako vraví. Rozhodne ale nie je tekvica to, čo hokkaido alebo muškátová. U nás dostať tekvice v obchode bežne, v Čechách som ich nevidela roky. Teraz vravím o starej klasike, keď ešte nijaké cukety ani dyne v obchode neboli, ale tekvice áno. Pestujem českú odrodu Květa, pretože sa neťahá, vytvára veľký kríček :-) Pridávam obrázok. ;-) Kedysi som tu na topky vkladala článok Moje dyne, tak prikladám link: https://www.toprecepty.cz/clanky/368-moje-dyne/ Pozrite, prečítajte. :-D;-)
https://www.agrona.sk/tekvica-krickova-zs16-kveta

<3<3Vypadaji moc dobre:-K:yes:

Terezko, máš ještě tu tykev?? Já si asi pletu dýni a tykev, tak vůbec nevím, jaký je mezi něma rozdíl. Halušky vypadají skvěle :-)

Jana Dorazinová-Remková: Nechem byť protivná, no stačí sa pozrieť do Česko-Slovenského slovníka a je po probléme. Prípadne, je tu aj ujo google. Aj ja mám problém pri pojmoch kapusta a zelí.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
halušky z dýně, halušky z tykve, recept na halušky, krickova tekvica recepty, halušky z z dýně, halušky recept, halusky s dyne, tykvove zelí, halušky z květáku, google recept halušky, tykvové recepty

Suroviny:
tykev, mouka polohrubá, krupice dětská, olej, pepř, sůl, slanina, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu