Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 495 kJ / 596 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,07 g |
Tuky | 23,52 g |
Vláknina | 21,23 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 426 mg |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 56,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na masle orestovat nakrajenou cibulku, pridat nakrajeny porek, pote na male kosticky nakrajenou mrkev a jeste chvili za obcasneho michani restovat.
Krok 2: Pote zalit cca 1-1.5l vody a pridat bujony a celou snitku rozmarynu a nechat provarit, minimalne 10 minut.
Krok 3: Zatim si zvlast uvarit nakrajene brambory se soli a kminkem do polomekka.
Krok 4: Slit brambory a pridat do polevky. Dale pridat pepr, kminek, majoranku a bylinkovou smes.
Krok 5: Zatim rozklepnout vajicka a dat 1 cele a bilek z druheho a tretiho do misky a rozkvedlat s troskou mouky, spetickou vegety (popripade muzeme pridat bylinky).
Krok 6: 2 cele zloutky dat zatim na stranu.
Krok 7: Kdyz jsou brambory hotove, zamichat rozkvedlane vajicko poradne do polevky a nechat prejit varem.
Krok 8: Nakonec pridat vsechen utreny cesnek, promichat a opatrne vlozit cele zloutky. Znovu nechat prejit varem (cca 30-45 vterin).
Krok 9: Pote okamzite podavat. Zloutky nandavat opatrne aby nepraskly.
Dobrou chut.
Dobrou chut.
Zveřejněno 18. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozmarynova cesnecka à la 'poached egg'
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5EB
Moje poznámka
Rozmarynova cesnecka à la 'poached egg'
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5EB
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 6 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 15 minutami
Kapr na zelenině
Blofas před 1 hodinou
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 2 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 3 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 3 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 4 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 4 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 5 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 5 hodinami
Tématické fráze:
mail y-egg.jp loc:cz,
mail hokkaido-ia.jp loc:cz,
česnečka recept,
mail mimoza.co.jp loc:cz,
jak udelat poached egg,
poched egg
Suroviny:
česnek,
mrkev,
brambory,
pórek,
cibule,
vejce,
bujón zeleninový,
bujon kuřecí,
bujón bylinkový,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
rozmarýn čerstvý,
majoránka,
bylinky,
kmín celý,
vegeta
Komentáře (3)
Polevka samozrejme nemusi byt tolik slana, normalne davam tak 1 bujon, ale varila jsem ji pro manzela po prohyrene noci&neuvedomila si to pri prepisovani receptu
ale ještě jednou si to po sobě přečti, oprav pár chybiček a jednu hrubku
jinak