Frankfurtska fazolacka

Aniik Kuchařka: Aniik

4 porce Polévky 5 názorů

Suroviny

1/2 konzervy cervenych fazoli
1/2 konzervy bilych fazoli
1/2 konzervy cocky
1 nakrajena cibulka
1 nastrouhana mrkev
1-2 brambory na kosticky
utreny cesnek (mnozstvi jak kdo rad)
nakrajena uzena klobaska/parecek
platek masla
kousek speku
1 PL hladke mouky
vyvar
KORENI:
mleta cervena paprika
majoranka
pepr
trosku soli
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme ve větším hrnci společně s kousky špeku. Přidáme cibulku a orestujeme, přidáme nastrouhanou mrkev a ještě chvíli restujeme.

  2. Když začne mrkev pouštět barvu, ztlumíme plamen, přidáme česnek, promícháme a zasypeme směsí hladké mouky a červené papriky (1 polévková lžíce mouky a 1 čajová lžička papriky) a důkladně promícháme.

  3. Rychle přilijeme trošku vývaru, vymícháme dohladka a pokračujeme postupným přiléváním vývaru (za stálého míchání). Přidáme majoránku, pepř a podle chuti špetku soli. Necháme cca 15 minut provařit a přidáme čočku.

  4. Opět necháme polévku pořádně provařit (aspoň 30 minut) a přidáme klobásku. Necháme vařit dalších 15 minut a přidáme červené fazolky.

  5. Poté znovu vaříme cca 10 minut a přidáme bílé fazolky, provaříme a nakonec přidáme bramboru. Když jsou brambory měkké, polévka je hotová. Okořeníme dle chuti, je-li třeba.

Poznámka

Dlouhe provarovani je pro lepsi plnejsi chut.

Mnozstvi a pomery jsou spise orientacni a kazdy si je jiste rad prizpusobi svemu vareni.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Frankfurtska fazolacka

  • spagetka spagetka

    Aniik: možná jsi ten receptík měla tak upravit, že čočka vlastně zahušťuje, ale i tak, ta doba je dost dlouhá

    Odpovědět

  • Aniik Aniik(autorka receptu)

    ta cocka funguje spis jako ochuceni/zahusteni.. :-):-) jinak asi zalezi na typu fazoli, ty, co kupuju se mi nikdy nerozvarily..:-)):-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    No doba vaření je určitě nesmysl, navíc nejdřív bych přidala brambor, pak mrkev a pak konzervy a hotovo musí být do 20-25 minut i s klobáskou

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Ty fazole musí být rozvařené, než se uvaří ta brambora:-//. A čočka taky..

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    No neviem, šošovica z konzervy sa bude variť cca hodinu, veď bude rozvarená nie?

    Odpovědět

Tématické fráze: fazolacka fazolacka bez brambor fazolacka s konzervy fazolacka z konzervy fazolacka s brambory

Zapomněl/a jsem heslo