Suroviny
Porce: asi 25
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 72 395 kJ / 17 303 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 335,39 g |
| Tuky | 1 223,15 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 7,46 g |
| Sodík | 3,83 g |
| Sůl | 8,40 g |
| Sacharidy | 1 238,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zvážíme vejce, které potom ušleháme s cukrem a moukou, které budou vážit stejně jako vejce, přidáme špetku soli, prášek do pečiva a horkou vodu vše pořádně vyšlehané vlijeme do vymazaného a vysypaného hlubokého plechu nebo formy a upečeme.
Krok 2: Po úplném vychladnutí korpus rozkrojíme na dva nebo tři díly.
Krok 3: Než se nám upekl korpus uvaříme si krém : mléko s hl. moukou uvaříme do husté kaše a vychladíme.
Krok 4: Po vychlazení přidáme všechny další suroviny, vše naházím do robota na klasické sekání a tím nemusím mít strach, z hrudek, pokud nějaká vznikne krásně se to vyhladíkrém si oslaďte podle chuti jak máte rádi.
Krok 5: Rozřezaný korpus promažte marmeládou a krémem, slepte a pomažte dokola.
Krok 6: Mandlová hmota:
No a nyní musíme dort potáhnout. Mandlovou hmotu si připravte, až když máte vše připravené. Sice se říká, že ji lze uchovávat, ale čím později sní pracujeme, tím má větší předpoklad, že se nám bude trhat. Krok 7: Všechny suché suroviny nasypeme na vál a přidáme med, začneme hmotu zpracovávat tak, že si pouze máčíme ruce ve vodě a pokud chceme, aby byla hmota vláčnější, přilejeme asi 5dkg rozpuštěného ztuženého tuku, ale přilévejte opatrně, hmota se po přelití velmi špatně zahušťuje. Krok 8: Přidáme mandlové aroma a rozdělíme na díly na obarvení. Krok 9: Nejvíce hmoty obarvíme na žluto, zbytek si necháme bílý na kalhotky a ostatní komponenty, je to jednoduché a pokud budete koukat na obrázek, pochopíte jak potáhnout.
No a nyní musíme dort potáhnout. Mandlovou hmotu si připravte, až když máte vše připravené. Sice se říká, že ji lze uchovávat, ale čím později sní pracujeme, tím má větší předpoklad, že se nám bude trhat. Krok 7: Všechny suché suroviny nasypeme na vál a přidáme med, začneme hmotu zpracovávat tak, že si pouze máčíme ruce ve vodě a pokud chceme, aby byla hmota vláčnější, přilejeme asi 5dkg rozpuštěného ztuženého tuku, ale přilévejte opatrně, hmota se po přelití velmi špatně zahušťuje. Krok 8: Přidáme mandlové aroma a rozdělíme na díly na obarvení. Krok 9: Nejvíce hmoty obarvíme na žluto, zbytek si necháme bílý na kalhotky a ostatní komponenty, je to jednoduché a pokud budete koukat na obrázek, pochopíte jak potáhnout.
Zveřejněno 7. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Spongebob I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xL7r
Moje poznámka
Dort Spongebob I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xL7r
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 12 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 12 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 14 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 15 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 42 minutami
Zdravý makový koláč
Janicee před 8 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 9 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 10 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 11 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 12 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 13 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 13 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
dort spangbob,
spanjbob,
dort spancbob,
spajč bob,
spajčbob,
spancbob hry,
spongebob dort cena,
spangbob dort,
spancbob dort,
spanjbob hry,
dorty spangbob,
dort spongebob,
dorty spancbob,
spangbob hry,
forma spongebob,
dort spajčbob,
spancbob,
spains bob,
spanbo,
spancbob obrazek
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krystal,
voda,
prášek do pečiva,
sůl,
mléko,
mouka hladká,
cukr moučkový,
rum,
cukr vanilkový,
máslo,
sůl,
mléko sušené,
med,
cukr moučkový,
mandlové aroma,
voda,
tuk ztužený,
potravinářské barvivo
Komentáře (2)