Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 505 kJ / 2 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,99 g |
Tuky | 171,71 g |
Vláknina | 34,41 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 3,59 g |
Sůl | 8,75 g |
Sacharidy | 125,15 g |
Postup přípravy
Brambory a celer oškrábeme a obojí nakrájíme na plátky přibližně stejné velikosti a tloušťky.
V kastrůlku ohřejeme smetanu s mlékem, posekaným česnekem, rozpustíme v ní hořčice, mírně osolíme a vsypeme posekaný rozmarýn. Odstavíme. Krok 2: Maso osolíme a okořeníme.
Na dno pekáčku nalijeme trochu smetanové směsi, na ni rozprostřeme maso, dále brambory s celerem, posypeme částí slaniny a nalijeme opět trochu smetanové směsi. Takto uděláme ještě jednu vrstvu a poslední vrstvu budou tvořit pouze brambory. Celer s brambory vždy osolíme. Vše zalijeme výpekem ze slaniny, zbytkem smetanové směsi a dáme péci doměkka do rozpálené trouby na 180°C, přibližně na hodinu a půl. Během pečení vrstvy mírně stlačujeme a pokud maso a zelenina pustí příliš šťávy, můžeme trochu odebrat.
Zveřejněno 11. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4GV6
Moje poznámka
Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4GV6
Nejnovější recepty
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 5 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 6 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 16 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí vývar s domácí těstovinou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové řezy
Monkrizova před 23 minutami
Karlovarský knedlík
Jindrulina před 35 minutami
Španělské ptáčky z vepřového
MichalStolda před 46 minutami
Kuřecí přírodní plátek
Zemoska před 1 hodinou
Opékané gnocchi se slaninou a houbami
Jan Nemec před 1 hodinou
Pečená kuřecí stehna na kari s bramborem z jednoho pekáčku
Habina před 2 hodinami
Jarní osvěžení s vejci
TondaJ před 2 hodinami
Polévka s kapáním
TondaJ před 2 hodinami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
kimil před 3 hodinami
Tématické fráze:
bramborový gratin,
celerovo-bramborovy gratin,
bramborovo smetanovy gratin,
celerové recepty,
bramborové dory,
smetanové brambory s celerem a s kuřecím masem,
gratinovane brambory apetit,
food blogy,
kuřecí maso foodblogy,
celerovo smetanové brambory,
vepřová panenka s celerem apetit,
kuřecí gratin,
kuřecí stehení recepty,
recepty od vás
Suroviny:
řízky kuřecí,
brambory,
celer,
slanina,
smetana,
mléko,
česnek,
hořčice dijonská,
hořčice hrubozrnná,
rozmarýn čerstvý,
sůl,
koření
Komentáře (29)
Nevím kde všude, ale např. v jižní Itálii ho neznají...
Bolo to velmi fajn, myslím, ze ten celer tam vôbec nechýbal a okrem toho deti tú chut ani nepoznajú, nikdy to este nejedli.
místo kuřecího jsem dala plátky z vepř.kýty a taky bezva, z jinak
nudného masa se tím stala šťavnatá pochoutka, a potřetí, bezmasá
verze jako příloha a vynikající. Máte vždycky bezva nápady. Díky za ně. Obdivuji, jak to všechno stíháte. Odzkoušela jsem ještě pár Vašich rcp, vždycky bezva, ale nestíhám dát komenty. Tak aspoň takto veelké díky za Vaše recepty, nápady a krásná fota.