Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 374 kJ / 1 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,08 g |
Tuky | 46,16 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 601 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 96,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: TĚSTO:
bílky + špetka soli - vyšleháme sníh, žloutky + cukr - vyšleháme v pěnu do které postupně zašleháváme metličkou 1/2 sněhu poté mouku, solamyl a nakonec zbytek sněhu. Vylijeme na plech na který jsme dali pečící papír a pečeme na 170°C cca 20 minut. Krok 2: KRÉM:
pomazánkové máslo + cukr + vanilkový cukr - vyšlehat, šlehačka + ztužovač FIX - vyšleháme šlehačku, poté šlehačku lehce vmícháme do směsi z pomazánkového másla a cukru a natřeme na vychlazený piškot, posypeme nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a zalijeme. Krok 3: POLEVOU, kterou vyrobíme - 2 sklenice moštu dáme vařit, přidáme cukr a poté přidáme v 1 sklenici moštu rozkvedlaný solamyl. Vaříme do zhoustnutí, odstavíme, necháme cca 5 minut za stálého míchání schladit a poté zalijeme jablka. Když poleva ztuhne. Zákusek vložíme do chladničky.
bílky + špetka soli - vyšleháme sníh, žloutky + cukr - vyšleháme v pěnu do které postupně zašleháváme metličkou 1/2 sněhu poté mouku, solamyl a nakonec zbytek sněhu. Vylijeme na plech na který jsme dali pečící papír a pečeme na 170°C cca 20 minut. Krok 2: KRÉM:
pomazánkové máslo + cukr + vanilkový cukr - vyšlehat, šlehačka + ztužovač FIX - vyšleháme šlehačku, poté šlehačku lehce vmícháme do směsi z pomazánkového másla a cukru a natřeme na vychlazený piškot, posypeme nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a zalijeme. Krok 3: POLEVOU, kterou vyrobíme - 2 sklenice moštu dáme vařit, přidáme cukr a poté přidáme v 1 sklenici moštu rozkvedlaný solamyl. Vaříme do zhoustnutí, odstavíme, necháme cca 5 minut za stálého míchání schladit a poté zalijeme jablka. Když poleva ztuhne. Zákusek vložíme do chladničky.
Zveřejněno 28. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečno skořicové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qL5D
Moje poznámka
Jablečno skořicové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qL5D
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 42 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 47 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Tématické fráze:
jablečno skořicová buchta,
skořicové řezy s jablky,
skořicový řez,
jablečný skořicový řez,
jablečno skořicová bábovka,
co použít místo solamylu,
jablečný řez se skořicí,
jablečno skořicový šneci,
skoricova buchta,
skořicový zákusek,
skořicove zakusky,
jablecne rezi,
skočicové řezy s jablky,
skočicové řezy s jablky,
piskot s nastrouhanymi jablky,
jablečno skořicový řez,
jablko skořicové řezy,
jablečno tvarohové řezy recept,
jablečnoskořicové řezy,
jablečnoskořicová buchta
Suroviny:
mouka polohrubá,
solamyl,
vejce,
cukr,
sůl,
pomazánkové máslo,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
jablko,
skořice mletá,
mošt jablečný,
cukr,
solamyl
Komentáře (3)
Řezy i fotka vypadají dobře, tak ti dávám 2. vstupního boda