Tilapie s česnekem a tymiánem, smažená na plechu

Suroviny

1000 g (chlazených filetů) z tilapie
5-6 stroužků česneku
čerstvý tymián
sůl
hladká mouka na obalení
4 vejce
domácí strouhanka na obalení
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou.

  2. Česnek utřeme se solí a rozdrceným tymiánem. Tuto směs vetřeme řádně do filetů z tilápie.

  3. Necháme v chladu asi 30 minut.

  4. Poté obalíme v trojobalu.

  5. Olej rozehřejeme zprudka na plechu v troubě a poté vložíme obalené filety vedle sebe na takto rozehřátý plech dozlatova osmažit - pozvolna a stejnoměrně. V průběhu smažení filety otočíme a smažíme dál. Výhodou je, že jsou všechny filety krásně stejnoměrně usmažené (poté filety ještě papírovou utěrkou zbavíme přebytečného oleje) a máme tak čas se věnovat jiné činnosti v kuchyni. Podáváme se salátem nebo s bramborem nebo s kaší.

Komentáře k receptu Tilapie s česnekem a tymiánem, smažená na plechu

  • Vladimír: děkuji Vladimíre:-K

    Odpovědět

  • Vladimír Vladimír(neregistrovaný)

    Koupil jsem , tilapii živou v rybařství Tisova, na Sokolovsku , tam ji pestuji.
    Opravdu super ryba,malo kosti- má jen žebra a není tučna.Chutná líp, když nebyla zmražená, vjetnamcí tam nakupovalí po 100kg.
    tady je čislo na pevnou do toho rybařstvi +420 351105361.:-p:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    perfektní to musím zkusit:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • vilem vilem

    Myslím. Že jsem od Vas viděl řízky v troubě i na pečícím papíru. Chutná oboje. :-p

    Odpovědět

  • vilem vilem

    Děláme to stejně a jsme spokojeni :-O:yes:

    Odpovědět

  • rebeka: díky, Nadi,uložím si, i když se mi zdá to smažení, jak dělám i podle Ivulinky rychlejší a efekt je stejný, v podstatě to dělám na plechu, nechám olej rozehřát, dám řízky na rozehřátý olej, zprudka osmažím, pak ztlumím teplotu a smažím dál v troubě, něco, jak má Ivulinka, že se vlastně vyhnu prskání nebo přepálení na pánvi, ale pravda je, že ten pečící papír tam pak budu asi dávat, i když trochu pokapaný olejem, je to pak asi bezvadný, vyzkouším:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

  • rebeka: díky Nadi, já nevím, jak smaží a co smaží Yanull, ale nám chutná nejvíce to, co zde popisuji, ale nejsem sama, ale každý máme své "vychytávky" a jak říkám vždy, vyzkoušet se má všechno:-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Ivo, vypadá to věru lákavě, ale já způsob smažení dělám podle yanull.. tak nám chutná nejvíce;-)
    +1;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    :-p pochutnala bych si:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka: zkus Magdi, olej si dej podle sebe a odsaj kuchyňskou utěrkou, není to vůbec přepálené a máš doma čistou kuchyň;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    varilamyskakasicku: Ďakujem za ochotu, ja smažené veci obmedzujem, ale milujem...určite tento tvoj spôsob vyskúšam.:-K

    Odpovědět

  • magdalenka: Magdalénko dám oleje tolik, aby byly rybky do poloviny /můžeš i do čtvrtiny/ ponořené do rozpáleného oleje, pokud je potřeba při smažení olej přidat, přileju zase, ale když jsou rybky /řízky z čehokoliv/ pak hotové, není olej vůbec připálen.. a nestojíš u toho, už to ani na pánvi nedělám,když je porcí hodně smažím jen a jen na plechu:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: tilapie recept recept na tilapie filet tylapie recepty na filety z tilapie smažené rybí file tilápie tilápie filet smažená tylapie tilapie filety z tilapie filet z tilapie jak upravit tilápii telápie jak připravit tilapii tilapie recepty smažená telapie filé tilápie filet tilápie smažené tilápije smažená talápie tilápie filety