Krupkové rizoto s houbami shitake

Suroviny

500 g ječných krupek
100 g mraženého hrášku
100 g mražené kukuřice
1 cibule
2-3 lžíce olivového oleje
60 g sušených hub shitake
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočte asi na 2 hodiny do studené vody, potom je sceďte a nechte okapat.

  2. Kroupy vložte do velkého hrnce, zalijte vodou, osolte a uvařte doměkka. Podle potřeby přilévejte vodu.

  3. Houby nakrájejte na kousky. Cibuli nasekejte najemno, vložte na rozpálený olej a nechte zesklovatět. Potom přidejte houby, osolte, opepřete a 5 minut poduste. Přisypejte kukuřici s hráškem a ještě 2 - 3 minuty povařte. Nakonec přimíchejte měkké kroupy, promíchejte, nechte prohřát a podávejte se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu Krupkové rizoto s houbami shitake

  • anonim anonim(neregistrovaný)

    :-O :-O to musi bejt dobrota ;-( ;-(

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bibinka: Vypadá to skvěle:-p

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    +bodík Jani je jasný:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    700413, uvařila jsem to a není to vůbec špatné a s těmi houbami je z toho zajímavé jídlo a chutí trochu jako kuba;-) Přidávám ti fotky a dávám 1.bod:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: shiitake recepty houba shiitake recept houby shiitake recept houby shiitake recepty shiitake recept houba shiitake recepty houba schitake shi take recepty recepty shiitake shiitake houby recept shi ta ke shiitake-recepty houby schitake recepty recept houby shiitake recepty schitake shi take recept recepty na shiitaké houba shiitake schitake houba shitake příprava