Frittata s houbami shiitake a koprem

veganotic Kuchařka: veganotic

Dietní recepty , Veganské 0 názorů

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
4 rozmačkané stroužky česneku
cca 200 g hub shiitake nakrájených na tenčí proužky (výborné seženete např. v Hale 22 v Holešovické tržnici)
500 g tofu natural
1 lžíce dobré sojové omáčky
1 lžička dijonské hořčice
čerstvý černý mletý pepř
1/4 hrnku lahůdkového droždí (nejedná se o kvasnice!)
1/2 hrnku nasekaného čerstvého kopru (klidně ještě trochu více)
větší špetka soli
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 200°C.

  2. Ve větší pánvi zahřejte olej a krátce na něm osmahněte česnek (asi půl minuty).

  3. Přidejte nakrájené shiitake a smažte na mírném plameni dalších 7 minut, občas promíchejte.

  4. Mezitím vymačkejte přebytečnou vodu z tofu a rozmačkejte ho do větší mísy (nesmí tam být žádné větší hrudky). Přidejte sojovku, hořčici, pepř, lahůdkové droždí a kopr a zamíchejte.

  5. Když jsou houby hotové, přidejte je k tofu směsi a opět zamíchejte. Ochutnejte a dosolte.

  6. Směs přendejte do dobře vymazané formy (klasická dortová nebo menší) a dobře "udusejte"/umačkejte rukami. Vršek potřete trochou olivového oleje.

  7. Pečte asi 20 minut, dokud není frittata pevná a lehce zlatohnědá na povrchu.

  8. Po vyndání nechte asi 3 minuty chladnout, poté překlopte na čistý talíř a podávejte.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 89 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Frittata s houbami shiitake a koprem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: květáková frittata salat s shitake bramborová frittata s houbami jídla se shiitake cuketová frittata s tofu frittaa s houbami a brokolicí houbové ragů pangas shitake recepty fazole s houbami a koprem recept shiitake kuchařka frittata recept frittata