Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravý marcipán

Postavičky, zvířátka nebo kytičky, tím vším můžeme ozdobit nejen dorty a sladké pečivo. V základu je tvoříme z marcipánové hmoty, kterou si lehce připravíte doma podle našeho receptu. Zároveň můžete hmotu i obarvit.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

14. 12. 2008 13:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie5 028 kJ / 1 202 kcal
Bílkoviny24,30 g
Tuky57,03 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 67 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy141,82 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sendy

3. 5. 2012 12:06

Hella:
Nemáte zkušenost s vyvalováním mezi dvěmi mikrotenovými foliemi? Prý se spodní sloupává při pokládání na dort a druhá pak po položení.
:-?

hanahcotton hanahcotton

14. 4. 2012 12:05

Adriana:bílek se rozhodně nešlehá ;-)

Adriana

14. 4. 2012 12:02

dobrý den, zajímalo by mě, jestli se bílek na marcipán má našlehat. Děkuji za odpověď.

Hella Hella

13. 4. 2012 22:15

Kvalita tohoto marcipánu je závisla na tom, jak jemně umelete mandle. Pro potahování dortu je nutné je umlít alespoň 2x
a důkladně prosít i moučkový cukr. Samozřejmě jde s ním potáhnout dort, viz např. 3 fotka u
http://www.toprecepty.cz/recept/7441-pytel-penez/
nebo http://www.toprecepty.cz/recept/3870-dort-pro-babi.... Ale nesmíme vyválet moc tence, na velké ploše by se to trhalo. Tence lze vyválet menší tvary a zdobit jako např. http://www.toprecepty.cz/recept/3229-linecke-slepo..., nebo 2. fotka u http://www.toprecepty.cz/recept/4508-velikonocni-d....

Michala

12. 4. 2012 21:12

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je možné s takto vyrobeným marcipánem vytvořit placku a položit na celý dortový korpus? Není příliš jemný nebo trhavý?

Hella Hella

26. 3. 2012 21:11

Terka: ano, na marcipán je nutné mandle loupat. Jednak kvůli barvě - hmota by byla špinavě hnědě kropenatá a jednak kvůli chuti. Ty šlupky by tam byly cítit. Možná by to nevadilo, kdyby se takovýto "marcipán" použil jako náplň třeba do dortu nebo řezů. Ale vždyť oloupat mandle je tak snadné. Stačí spařit je vařící vodou a po chvíli jdou lehce ze slupky vymáčknout.

Terka

26. 3. 2012 13:39

Je opravdu nunté mandle loupat?

Hella Hella

2. 12. 2011 09:18

jitka: asi bych měla odpovědět - dokud se nesní. Ale vzhledem k tomu, že mandle obsahují tuk a ten může v teple žluknout, není dobré to nechávat zase moc dlouho. Ale tak 1 - 2 měsíce vydrží naprosto bez problému.

jitka

1. 12. 2011 18:17

dobrý den chtěla bych se zeptat jak dlouho marcipán vydrží díky :-)

Hella Hella

6. 12. 2010 20:53

Pokud je marcipán řídký, tak přidejte práškový cukr nebo mandle. Asi jste měla větší bílek, nebo dala víc vody. Když se podíváte na nějaké stránky cukrářských potřeb, tak se tam cena marcipánu určuje podle toho, kolik procent mandlí k cukru obsahuje. Tohle je tedy 50% marcipán. Takže můžete si ho udělat podle své chuti (nebo kapsy :-D). Měl by být jako tužší pastelína.

chasmi

5. 12. 2010 19:12

Hello prosím Vás chrěla bych se zeptat já ten marcipán mám takový řidký je to tak správně nebo by mel mít spiš takovou hustotu jako dětská plastelína?:-O

Marta U

4. 11. 2010 18:34

No to je ,ale nádhera.Hledím na myšky delší dobu a jen Vás obdivuji.Vaše ruce ,jak jste opravdu šikovná.Klobouk dolů před Vámi.Je to prostě úúúúúúúžasné!!!!

Hella Hella

11. 5. 2010 22:04

Jenny, fotku té jahůdky připojila Dextra, né já. Nevím, jak jí dělala, zkus se zeptat přímo formou osobního vzkazu. Já bych tipovala, že jí vytvarovala z marcipánu, potřela bílkem a obalila v barevném (červeném) cukru. Barevné krystalové cukry se prodávají v sadách po 4 barvách, v plastových jakoby zkumavkách, celkem sada asi 150 g. Občas na ně natrefím v nějaké akci v supermarketu.

eva hubova eva hubova

11. 5. 2010 21:07

Ježkovy oči:-Okrásné:yes:+10

Jenny

11. 5. 2010 21:01

Hello,jak jsi dělala tu jahůdku,je moc hezká...díky:yes::-K:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marcipán recept marcipan recept na marcipan jak se dela marcipan marcipan z mandli domácí marcipán z mandlí jak udělat marcipán recept marcipán domácí marcipán recepty marcipán mandlový marcipán recept jak vyválet marcipán marcipán z mandlí recept recept na mandlový marcipán pravý marcipán na dort recept marcipán z mandlí recepty na marcipan recept na domácí cukrářský marcipán mandlový marcipán řidký marcipán

Suroviny: mandle, cukr moučkový, bílek, tresť mandlová hořká, voda

TopRecepty.cz

Pravý marcipán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxkp