Pravý marcipán
Postavičky, zvířátka nebo kytičky, tím vším můžeme ozdobit nejen dorty a sladké pečivo. V základu je tvoříme z marcipánové hmoty, kterou si lehce připravíte doma podle našeho receptu. Zároveň můžete hmotu i obarvit.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 028 kJ / 1 202 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,30 g |
Tuky | 57,03 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 67 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 141,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mandle spaříme, oloupeme, trochu osušíme a nastrouháme. Nastrouhané ještě umixujeme, aby byly opravdu jemné. Spojíme s cukrem a trestí rozmíchanou v troše vody, případně s bílkem.
Krok 2: Vytvarujeme těsto, které buď použijeme přímo na různé tvary, nebo jím zdobíme dorty, pečivo atd. Můžeme libovolně přibarvit.
Krok 3: Myšky: ouška tvoříme z půlených mandlí a ocásek z provázku přilepíme čokoládou.
Ježci: půlku ježka ponoříme do čokolády a obalíme se strouhané čokoládě nebo čokoládové rýži.
Ježci: půlku ježka ponoříme do čokolády a obalíme se strouhané čokoládě nebo čokoládové rýži.
Zveřejněno 14. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravý marcipán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxkp
Moje poznámka
Pravý marcipán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxkp
Nejnovější recepty
Placičky z podmáslí
Přidáno před 4 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 5 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 8 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 9 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 10 hodinami
Hrnková cuketová bábovka
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina
alenalentz před 1 hodinou
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 1 hodinou
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 1 hodinou
Cuketová buchta
miryg13 před 2 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
ErikaU před 4 hodinami
Bleskové rohlíky
Lidusenkaf před 4 hodinami
Kynutý meruňkový táč
Rapljan před 4 hodinami
Drožďovo-cuketová polévka s nočky
TondaJ před 4 hodinami
Polévka z lišek
xSarka před 5 hodinami
Česnekové bagety
Bretik před 5 hodinami
Tématické fráze:
marcipán recept,
marcipan,
recept na marcipan,
jak se dela marcipan,
marcipan z mandli,
domácí marcipán z mandlí,
jak udělat marcipán,
recept marcipán,
domácí marcipán,
recepty marcipán,
mandlový marcipán recept,
jak vyválet marcipán,
marcipán z mandlí recept,
recept na mandlový marcipán,
pravý marcipán na dort,
recept marcipán z mandlí,
recepty na marcipan,
recept na domácí cukrářský marcipán,
mandlový marcipán,
řidký marcipán
Suroviny:
mandle,
cukr moučkový,
bílek,
tresť mandlová hořká,
voda
Komentáře (38)
Barvení marcipánu:
Na obarvení 100 g marcipánu lze použít:
Nezkoušela jsem to !!!
Nemáte zkušenost s vyvalováním mezi dvěmi mikrotenovými foliemi? Prý se spodní sloupává při pokládání na dort a druhá pak po položení.
a důkladně prosít i moučkový cukr. Samozřejmě jde s ním potáhnout dort, viz např. 3 fotka u
http://www.toprecepty.cz/recept/7441-pytel-penez/
nebo http://www.toprecepty.cz/recept/3870-dort-pro-babi.... Ale nesmíme vyválet moc tence, na velké ploše by se to trhalo. Tence lze vyválet menší tvary a zdobit jako např. http://www.toprecepty.cz/recept/3229-linecke-slepo..., nebo 2. fotka u http://www.toprecepty.cz/recept/4508-velikonocni-d....