Suroviny
Porce: 15 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 278 kJ / 5 803 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,92 g |
Tuky | 143,84 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 968 mg |
Sodík | 706 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 952,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozdrob droždí, přidej lžíci cukru, 100 ml mléka a z toho vytvoř kvásek na teplém místě, nech vzejít.
Krok 2: Mouku, zbylý cukr se zbylým mlékem, sůl, vejce, žloutky, Heru a kvásek smíchat, nechat kynout 90 minut.
Krok 3: Poté těsto propracuj, udělej bochánky velikosti dlaně, dej na plech potřeným tukem a nech na teplém místě 30 minut kynout.
Krok 4: Povrch potři bílky a posypej mákem.
Krok 5: Peč v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut.
Zveřejněno 9. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briošky s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Jlj
Moje poznámka
Briošky s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Jlj
Nejnovější recepty
Plněná rajčata III
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 8 hodinami
Cottage s rajčátky
Přidáno před 8 hodinami
Hustá mrkvovo-rajčatová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Treska s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Rajčatovo-fazolová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 3 hodinami
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Sahula před 3 hodinami
Krkovička s liškami
Sahula před 3 hodinami
Zvěřina s liškami a majoránkou
Sahula před 3 hodinami
Slaninové závitky s kuřecími játry
Sahula před 3 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 6 hodinami
Cuketové karbanátky
pesmax před 7 hodinami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 7 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 7 hodinami
Tématické fráze:
co se zbylým makem,
briošky recept,
velikonocni briošky,
drobenková buchta s meruňkami,
brijožky s mákem,
čočková mouka recepty,
orechova brioche,
domácí briošky s makem,
briošky s krémem,
briošky top recepty,
briošky s krémem recept,
recept na velikonoční briošky
Suroviny:
droždí,
cukr krupice,
mléko,
mouka hladká,
sůl,
vejce,
žloutek,
tuk hera,
tuk,
bílek,
mák
Komentáře (3)