Třešňovo - tvarohová zmrzlina s čokoládou a kokosem

Merylas Kuchařka: Merylas

Moučníky , Nepečené a mražené 0 názorů

Suroviny

300 g vypeckovaných třešní
100 ml vody
50 g krupicového cukru - dle potřeby
1 vanilkový cukr
20 g jemně strouhaného kokosu
40 g hořké čokolády
necelá lžíce tuzemáku
125 g tvarohu z vaničky
100 g smetany na šlehání
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Třešně rozmačkáme, přidáme vodu, cukr, vanilkový cukr, kokos a povaříme. Ke konci přidáme na kousky nalámanou čokoládu, necháme ji rozpustit a odstavíme. Pak přidáme necelou lžíci tuzemáku, ale můžeme ho vynechat. Hmotu necháme důkladně vychladit.

  2. Vychlazenou ovocnou směs smícháme s tvarohem a následně s ušlehanou smetanou. Zmrzlinu vyrobíme ve strojku dle návodu daného přístroje.

Poznámka

Všechny potřebné složky na zmrzlinu je důležité mít řádně vychlazené. Mám zmrzlinovač s namrazovací nádobou, je to příslušenství k robotu Bosch.

Cukr dáme dle vlastní chuti, tuzemák můžeme vynechat. Pokud ho dáme, tak stačí malinko, jinak bude zmrzlina špatně tuhnout.

Ovocnou směs můžeme po uvaření rozmixovat.

Někdy se stane, že strojek nezvládne udělat zmrzlinu moc tuhou, tak ji přendáme do uzavíratelné dózy a vložíme na cca hodinku do mrazničky. Pak ji důkladně promícháme vidličkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 151 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Třešňovo - tvarohová zmrzlina s čokoládou a kokosem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: návod na zmrzlinu s tvarohu

Zapomněl/a jsem heslo