

Jablečný makovec (DlabemeZdrave)
Suroviny plech (24x24cm)
- 330 g bílého jogurtu
- 170 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
- 2 lžíce oleje
- 300 g nastrouhaných jablek
- 3 vejce
- 220 g máku
- 100 g fruktosy
- 10 g vanilkové fruktosy (vanilkový cukr light)
- 220 g celozrnné pšeničné mouky
Postup přípravy receptu
Troubu si dáme předehřát na 175°C.
Oddělíme bílky od žloutků.
K bílkům přidáme vanilkový cukr a špetku soli. Vyšleháme tuhý sníh.
V míse vyšleháme žloutky s fruktosou do pěny. K pěně přidáme jogurt, mléko a olej. Poté přidáme mák a mouku.
Vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka a celé těsto nakonec opatrně zabalíme do sněhu.
Vylijeme do vymazané formy a pečeme 35-40min, propečenost těsta zkontrolujeme uprostřed formy zapíchnutím špejle.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablečný makovec (DlabemeZdrave)
-
Jednoduchý a vynikající,doporučuji !!
Přidala jsem fotečky,snad nevadí -
moc dobrý, určitě ho budu dělat častěji
-
Moc pěkná buchétka
-
vypadá to dobře
-
Hezký recept
+
-
Jitkas: není problém, funguje to stejně
-
1974andrea: JJ to je, já měla kdysi makovec na návštěvě a byl hrozně suchý
Jablíčka to udrží vláčné několik dní a hlavně částečně hradí cukr a mouku
-
Pěkný makovec, bude s jablíčky šťavnatý
-
vypadá to moc hezky
-
Hezoucky recept. Mela bych vse, az na obilne mleko, tak dam kravske nizkotucne.