Kuřecí rizoto po sečuánsku

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 1/2 hodiny plus hodina odležení 4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

500 g kuřecích prsou
1 balení mražené zeleninové směsi (paprika, mrkev, růžičková kapusta)
2 cibule
3 stroužky česneku - prolisovaného
olej
1 PL maizeny
1 PL sojové omáčky
trocha vody
1/2 hrnku rýže
Marináda:
1 PL sojové omáčky
1 PL rýžového octa
1 PL sherry
1 KL chilli (méně či více dle vlastní preference)
1 KL třtinového cukru
1 KL zázvoru
2 PL maizeny
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny ingredience na marinádu. Maso nakrájíme nudličky a necháme marinovat alespoň hodinu na chladném místě.

  2. Poté ve wok pánvi osmahneme na oleji maso spolu s marinádou, vyndáme maso z pánve. Dáme do ní na čtverečky nakrájené cibule, česnek a mraženou zeleninu spolu se sojovou omáčkou. Mezi marinováním a dušením zeleniny uvaříme rýži dle návodu.

  3. Do pánve vrátíme maso a společně prohřejeme. Nakonec celou směs podlijeme trochu vody smíchanou s maizenou. Nakonec přimícháme rýži a můžeme podávat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí rizoto po sečuánsku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo