Škvarkovo-česnekový chléb

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 2 hodiny PT2H00M 1 veka, nebo pecen Domácí pekárna 10 názorů

Škvarkovo-česnekový chléb
59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

250 až 300 ml vody
30 ml olivového oleje
1 lžička cukru
1 lžička soli
200 g hladké mouky
200 g špaldové mouky
150 žitné mouky
1 lžička drceného kmínu
100 g škvarků
1 vrchovatá lžíce sušeného česneku
20 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tak jak mám napsáno za sebou dáme do DP, zapneme na těsto.

  2. Po vykynutí vyndáme, vytvarujeme buď pecen, nebo veku, dáme na pekáč s pečícím papírem, nebo pekáč potřeme olejem, přikryjeme chléb utěrkou a necháme ho ještě kynout tak půl hodiny. Než ho dáme do vyhřáté trouby, tak ho potřeme smíchanou vodu+ocet+olej.

  3. Potřeme i během pečení tak 1-2 krát a pečeme 20-25 minut.

Poznámka

Chléb můžeme udělat ze 300 g hladké mouky a 200 g celozrné mouky. Obojí chléb je dobrý!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Škvarkovo-česnekový chléb

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo