Škvarkovo-česnekový chléb

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 2 hodiny PT2H00M 1 veka, nebo pecen Domácí pekárna 10 názorů

510

Suroviny

250 až 300 ml vody
30 ml olivového oleje
1 lžička cukru
1 lžička soli
200 g hladké mouky
200 g špaldové mouky
150 žitné mouky
1 lžička drceného kmínu
100 g škvarků
1 vrchovatá lžíce sušeného česneku
20 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tak jak mám napsáno za sebou dáme do DP, zapneme na těsto.

  2. Po vykynutí vyndáme, vytvarujeme buď pecen, nebo veku, dáme na pekáč s pečícím papírem, nebo pekáč potřeme olejem, přikryjeme chléb utěrkou a necháme ho ještě kynout tak půl hodiny. Než ho dáme do vyhřáté trouby, tak ho potřeme smíchanou vodu+ocet+olej.

  3. Potřeme i během pečení tak 1-2 krát a pečeme 20-25 minut.

Poznámka

Chléb můžeme udělat ze 300 g hladké mouky a 200 g celozrné mouky. Obojí chléb je dobrý!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škvarkovo-česnekový chléb

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo