

Toasty s pečeným česnekem a kozím sýrem
Postup přípravy receptu
Cele palice cesneku pomazeme trochou oleje a dame do trouby vyhrate na 180°C cca na 10 minut.
Kdyz je upecený, vytlacime kasovity obsah ze slupek, smicháme s trochou soli a s olivovym olejem - musi vzniknout kasicka.
Platky chleba/bagety dame na chvili do trouby a po cca 5 minutach vyndame, pomazeme kasickou z peceneho cesneku a poklademe platky koziho syra.
Dame zpet do trouhy na cca 10 minut, dokud se syr nezacne roztekat a chléb/bageta nezezlátne. Podáváme se zeleninovým salátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Toasty s pečeným česnekem a kozím sýrem
-
Milujeme kozí sýry
Připraveno na sešlost se sousedy
-
-
take jsem s kozim syrem nemela do te doby zkusenost, ale vyzkouset se musi vsechno :) a muzu zizalu poprosit o receptik na pomazanku z peceneho cesneku?
-
Souhlasím, pečený česnek je úžasná záležitost
Já z něj dělám i pomazánku, kozí sýr jsem ještě nejedla, ale určitě na něj někdy dojde...a možná právě v téhle kombinaci
-
Pečený česnek mám také moc ráda, má máslovou chuť.V kombinaci s kozím sýrem ho musím vyzkoušet
-
Moc chválím, pečený česnek není doma moc znám, a nezaslouženě. Všechna chuť mu zůstane, myslím ta dobrá česneková, zmizí štiplavost. Já ho dělám tak, že jednotlivé stroužky, neoloupané, dám na suchou pánev, a až zhnědnou, jen je vymáčknu ze slupky. To není kritika, jen další možnost.
A kdo jednou okusil bramborovou kaši s takovýmhle česnekem, bude jí chtít příště zas. Samozřejmě bod, a první
Hlasuju za pečený česnek.