Taliány
Dříve velmi známá a takřka všude dostupná pochutina se pomalu vytratila z prodejních pultů. Podle tohoto receptu si je však můžete připravit doma a zavzpomínat nebo ochutnat masovou pochoutku z dob rodičů a prarodičů.
Suroviny pro 1 dávka
1 kg
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 743 kJ / 3 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,74 g |
Tuky | 294,49 g |
Vláknina | 1,13 g |
Cholesterol | 670 mg |
Sodík | 12,50 g |
Sůl | 31,24 g |
Sacharidy | 2,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Taliány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKmE
Moje poznámka
Taliány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKmE
Nejnovější recepty
Čočkový chléb se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s rebarborou
Přidáno před 13 hodinami
Vícezrnné kaiserky
Přidáno před 18 hodinami
Restovaný chřest se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Jahodový koktejl podle ČSN
Přidáno před 20 hodinami
Nudličky vepřových jater v pikantní omáčce
Přidáno 27. 5. 2025 05:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí nudličky na cibuli s vajíčkovou omáčkou
Slavista62 před 56 sekundami
Maso z krůtího stehna na cibuli a rajčatech
Slavista62 před 4 minutami
Cestovní perník
Vladka321 před 3 hodinami
Hovězí nudličky po sečuánsku podle čínského kuchaře
Vašek před 9 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Miluska56 před 12 hodinami
Vepřové výpečky II
Nic_olS před 12 hodinami
Segedínský guláš
Nic_olS před 12 hodinami
Koláčky s tvarohem a meruňkami
Nic_olS před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Nic_olS před 12 hodinami
Cuketový perník
Nic_olS před 12 hodinami
Tématické fráze:
talián uzenina jak připravit,
talián,
taliany,
recept na taliany,
talián uzenina,
příprava taliánů,
taliáni recept,
taliány recept,
jak dlouho vařit taliány,
talián recept,
taliáni jak je připravit,
jak se připravují taliáni,
taliáni,
jak připravit taliány,
vyroba talianu,
taliáni jak dlouho vařit,
taliáni jak se jí,
jak vařit taliány,
co je talián,
talián příprava
Suroviny:
plecko telecí,
lalok vepřový,
ramínko vepřové,
sůl,
rychlosůl,
pepř mletý,
zázvor,
kardamom,
česnek
Komentáře (13)
haolza:
Cituji http://www.obchod.heroldreznickepotreby.cz/67-rych...:
Solící dusitanová směs (tzv. rychlosůl) se používá k nakládání a předúpravě masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, klobás, salámů, sekané, uzených mas, konzerv a polokonzerv. Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků. Přispívá ke zvýšení údržnosti a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků.
Na této adrese ji také lze koupit - 1 kg za 18 Kč, ale s poštovným vyjde na 179 Kč. To bude lepší ta TETA !