Kaštanový krém s hříbky

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 60 minut 6 porcí Polévky 10 názorů

Suroviny

1 l zeleninového vývaru
asi 800 g jedlých kaštanů - potřebujeme 600 g vyloupaných
3 lžíce másla
450 g čerstvých hříbků nebo mražených hříbků (sušených stačí 125 g)
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
hrst petrželky
200 ml smetany ke šlehání
6 krajíčků tmavé bagety
chilli olej
olivový olej na dozdobení popř ořechový olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kaštany si na nejzaoblenější části nařízneme do kříže. Klidně můžeme říznout i do jádra - nevadí to. Kaštany vložíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak vyndáme vždy jen pár kaštanů a horké je oloupeme. Při chladnutí slupka opět tvrdne. Pokud by se nám to stalo, tak kaštan vrátíme do horké vody.

  2. Když máme všechny oloupané, dáme jádra do vývaru a vaříme asi 30 minut - do změknutí.

  3. Mezitím si nakrájíme hříbky, rozpustíme máslo a houby na něm dozlatova opečeme. Pokud máme sušené, tak je nejdříve namočíme na 10 minut do vlažné vody, pak slijeme, vymačkáme vodu a pokračujeme jako s čerstvými.

  4. Česnek nakrájíme na malinké kostičky a chvilku před dokončením vmícháme do hub. Totéž i s petrželkou. Promícháme, lehce přisolíme a stáhneme z ohně.

  5. Uvařené kaštany rozmixujeme s vývarem, přilijeme smetanu, přidáme na jemno nasekanou chilli papričku a podle chuti dosolíme. Prohřejeme a podle hustoty, můžeme doředit smetanou nebo vývarem.

  6. Plátky bagety nasucho opečeme.

  7. Krém rozdělíme do talířů, ozdobíme restovanými hříbky s petrželí, opečeným toustem a zakápneme olejem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kaštanový krém s hříbky

  • maris maris

    Vašku - Ty stoupáš s vařením do hvězdných výšin;-):yes:+

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • zizala zizala

    cathleen: U nás taky ne :-(:-p:-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Moc hezké:-K u nás asi nerealizovatelné - mně by žádné kaštany po vyloupání nezbyly:-(

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    V Maďarsku mají už vyloupané mražené kaštany tam se to používá na zákusky a plnění krůtího masa /recept nemám/ale už jsem to jedla, naprosto vynikající a chutné i když cena je vysoká. Vždycky koupím sáček a uložím do mrazáku pro strýčka příhodu. Používám jenom na zákusky,ale vidím,že dělám chybu.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Smekám maestro :-O

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autorka receptu)

    danielle72:JJ. Při loupání trochu popálené prsty, ale jak říkáš - stálo to za to. :yes:

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Vašku, moc pěkné :yes: Kaštany jsem zkoušela (a práce s nimi byla, slušně řečeno, docela pakárna) :-)) Nicméně výsledek za to stál a šla bych do toho klidně znovu ;-):-p

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autorka receptu)

    hosta: Musíš vyzkoušet. Nevím jak popsat - snad jen luxusní ??? :-O;-):-))

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Tak tohle je vyšší dívčí:yes: - vůbec si nedovedu tu chuť představit:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: kastanovy krem vyloupání kaštanů recept kastanovy krem polévka kaštanový krém kaštanový krém recept ceny sušených hříbků kaštanová polévka s houbami a opečeným toustem hříbek kaštanový zákusek jako hříbky kasranovy krém jedlé kaštany vyloupání kastanovy krem recepty kastanovy krem polevka recept na kaštanový krém

Zapomněl/a jsem heslo