Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Kuřecí perkelt je velmi podobný paprikáši, alias kuřeti na paprice, nicméně pár odlišností tam přeci jen najdeme. Uvařte rodině lahodnou omáčku s jemným masem a lehce pikantní chutí, budou žadonit o přídavek.
Suroviny pro 1
4 - 6
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 175 kJ / 4 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 248,29 g |
Tuky | 244,38 g |
Vláknina | 25,32 g |
Cholesterol | 1,65 g |
Sodík | 3,49 g |
Sůl | 8,27 g |
Sacharidy | 397,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p8G
Moje poznámka
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p8G
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 10 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 11 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 12 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 12 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šneci z listového těsta
Kava 2 před 5 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 7 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 9 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 10 hodinami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 11 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 12 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 13 hodinami
Květákové placičky
Linova před 13 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 14 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí perkelt,
perkelt,
perkelt s noky,
maďarske noky,
maďarský perkelt s noky,
kuřecí perkelt recept,
kuřecí s noky,
noky recept,
perkelt recept,
slovensky perkelt,
noky s kuretem,
noky ke kuřeti,
kuřecí perkelt s nokama,
noky k perkeltu,
slovenske noky,
drůbeží perkelt,
perkelt kuřecí,
kuřecí maso s noky,
madarsky kuřecí perkelt,
kure s nokama
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
lusk paprikový červený,
paprika čerstvá bílá,
slanina,
sádlo,
cibule,
rajče,
vývar drůbeží,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
koření paprika maďarská,
pepř cayenský,
pepř drcený,
sůl,
mouka hladká,
vejce,
voda,
sůl,
olej
Komentáře (53)
Předtím jsem kuře na paprice prakticky nevařila, ale teď ho máme moc rádi. Takže mohu jen vřele doporučit i tuto verzi.
Určitě brzy zopakuji, takže děkuji za skvělou inspiraci
NOKY: 1kg hrubé mouky, 4 celá vejce, trochu soli na zředění perlivou vodu. S perlivou vodou se mi zdá, že noky nejsou tak tuhé.
Ingredience smícháme v míse. Uděláme těsto na hustější kaši. Pod haluškovač dám microten, abych neměla zapatlanou pracovní desku, do haluškovače naliji polovinu těsta, stáhnu z microtenu a lžící pasíruji do vřící osolené vody, když vyplavou, vařím ještě asi 2 minuty. Druhou polovinu těsta opakuji.
neboj, tenhle staročeský špek nemá chybu
moc všem děkuji
a tady je ta šabetecká