Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 585 kJ / 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,74 g |
Tuky | 62,04 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 301 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 34,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s kypřicím práškem, mleté ořechy.
Krok 2: Dáme do olejem vymazané dortové (nebo jiné menší) formy,vysypané rýžovou moukou a dáme péci.
Krok 3: Piškot je poměrně rychle upečený, křehký, ale moc dobrý.
Krok 4: Můžeme ozdobit ovocem a polít třeba agarem (je zdravější než želatina).
Zveřejněno 28. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový piškot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXrQ
Moje poznámka
Bezlepkový piškot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXrQ
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 7 minutami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 33 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 54 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
bezlepkovy piskot,
bezlepkovy piskot recept,
bezlepkový piškot na dort recept,
recept na bezlepkový piškot,
bezlepkový piškotový dort,
bezlepkovy piskot na dort,
piškot z rýžové mouky,
bezlepkový piškot z pudinku,
piskot bez mouky,
bezlepkový piškot na dort, recept,
bezlepkové piškoty recept,
piškot bezlepkový,
sojovy piskot,
pohankový piškot,
piškot z pohankové mouky,
bezlepkový piškot z rýžové mouky,
recept bezlepkový piškot,
výborný bezlepkový piškot,
bezlepkove piškotový dort,
bezlepkových piskot
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka rýžová,
ořechy mleté,
kypřící prášek bio
Komentáře (6)
Ještě jedna informace: ve svých receptech používám rýžové mléko, protože normální ani sojové nemůžu, takže pokud Vám při dietě nevadí, klidně ho vyměňte za to své "oblíbené".
Len ma zaujíma, prečo si myslíš, že agar je zdravší ako želatína ? Preto, lebo je z rastliniek?
Želatína je polypeptid (polymérna bielkovinová štruktúra), ktorá sa získava zo živočíšnych produktov (šľachy, chrupavky, kože) a agar je polysacharid, výťažok z červených morských rias („príbuzný“ napríklad škrobu). Pre milovníkov éčiek, je označovaný ako E406.
Agar dobre drží tvar, preto je ho lepšie použiť tam, kde chceme mať vysokú vrstvu želé.
Lenže želatína je najlepšia vec na kĺby, preto je aj huspenina veľmi zdravá. Na starobu sa to zíde