Buchta z rebarbory a borůvek
Kyselá chuť rebarbory dokonale vyvažuje sladkou chuť moučníků. Kombinace borůvek, rebarbory a křupavé drobenky na jemném těstě je tak v této buchtě velice osvěžující a příjemná. Dokonalý nedělní moučník.
Suroviny pro 1 plech
plech 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 931 kJ / 5 959 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,88 g |
Tuky | 225,31 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 529 mg |
Sodík | 335 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 884,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem do pečiva a prosejeme přes síto. Přidáme cukr krystal, mléko, olej, vejce a vypracujeme řidší těsto.
Krok 3: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Borůvky omyjeme. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 4: Připravíme drobenku. Mouku smícháme s cukrem. Přidáme rozehřáté máslo a promícháme tak, aby vznikla drobenka.
Krok 5: Připravené těsto vylijeme do pekáče, poklademe rebarborou, borůvkami, pocukrujeme a posypeme drobenkou.
Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, která po zapíchnutí do moučníku musí vyjít suchá.
Zveřejněno 26. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta z rebarbory a borůvek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AXJ3
Moje poznámka
Buchta z rebarbory a borůvek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AXJ3
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 1 hodinou
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 11 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
kamilkamil před 12 minutami
Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Fitulka před 42 minutami
Vepřové na způsob golubců
samsi před 2 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 11 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 13 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 14 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 17 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 18 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 19 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 20 hodinami
Tématické fráze:
buchta z rebarbory,
rebarbora recepty na buchtu,
bublanina z rebarbory,
rebarbora buchta,
buchta s rebarbory,
buchta z rebarbory recept,
recept na buchtu z rebarbory,
buchty z rebarbory,
recept buchta z rebarbory,
hrnickova buchta z rebarbory,
buchta rebarbora,
co udelat z borůvek,
recept na rebarborovou buchtu,
recept na rebarborovou buchtu,
rebarbora bublanina,
recept buchta s boruvky,
rebarborová buchta hrníčková,
bublanina rebarbora,
recepty na rebarborovou buchtu,
rebarbora recepty
Suroviny:
cukr krystal,
mléko,
olej,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
máslo,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
borůvky,
rebarbora,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (7)
zizala: Díky.
"Rebarboru jsem blanšírovala. "
No a proč?
Kreceptu bych podotkla, že by ses mu měla více věnovat a pěkně rozepsat, uvědom si, že je tu plno začínajících kuchařinek a ty by s tím strohým popisem měli problém-jak udělat těsto, jak udělat drobenku, na kolik stupňů péct a na jak dlouho, alespoň přibližně, atd.tak se polepši a pak ti dám boda, buchta bude jistě dobrá