Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta z rebarbory a borůvek

Kyselá chuť rebarbory dokonale vyvažuje sladkou chuť moučníků a v poslední době je tak velice oblíbeným komponentem při pečení různých řezů a koláčů. Kombinace borůvek, rebarbory a křupavé drobenky na jemném těstě je v této buchtě velice osvěžující a příjemná.

Hodnocení receptu je 4,1 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misutoo

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 931 kJ /
5 959 kcal
Bílkoviny87,88 g
Tuky225,31 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 335 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy884,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem do pečiva a prosejeme přes síto. Přidáme cukr krystal, mléko, olej, vejce a vypracujeme řidší těsto. Krok 3: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Borůvky omyjeme. Troubu zapneme na 180 °C. Krok 4: Připravíme drobenku. Mouku smícháme s cukrem. Přidáme rozehřáté máslo a promícháme tak, aby vznikla drobenka. Krok 5: Připravené těsto vylijeme do pekáče, poklademe rebarborou, borůvkami, pocukrujeme a posypeme drobenkou. Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, která po zapíchnutí do moučníku musí vyjít suchá.

TIP: Rebarborové buchty a koláče

Zveřejněno 26. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta z rebarbory a borůvek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AXJ3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta z rebarbory a borůvek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AXJ3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

casino: Už bylo odpovězeno, odpověděla bych stejně. :-K
zizala: Díky. :-K

casino: Blanšírování rebarbory je starý trik, protože se tím z rebarbory částečně vyplaví škodlivá kyselina šťavelová a navíc se nemusí tolik doslazovat.

Merylas:
"Rebarboru jsem blanšírovala. "
No a proč? :-) Kvůli pohodlnějšímu zpracování???

Stroze napsaný recept na hrníčkovou buchtu. Dnes jsem pekla s rebarborou a kamčatskými "borůvkami". Rebarboru jsem blanšírovala. Do těsta dávám o trochu méně cukru a peču na hlubokém plechu s okraji. Ten nevymazávám, ale dávám papír na pečení. Drobenku jsem dělala ze 100 g tuku, 100 g cukru a 180 g mouky. Použít celou Heru je docela dost.

Misutoo, vítám tě v Topkové rodině jako dalšího člena a ať se ti tu líbí:-K;-)
Kreceptu bych podotkla, že by ses mu měla více věnovat a pěkně rozepsat, uvědom si, že je tu plno začínajících kuchařinek a ty by s tím strohým popisem měli problém-jak udělat těsto, jak udělat drobenku, na kolik stupňů péct a na jak dlouho, alespoň přibližně, atd.tak se polepši a pak ti dám boda, buchta bude jistě dobrá;-)

Tématické fráze:
buchta z rebarbory, rebarbora recepty na buchtu, bublanina z rebarbory, rebarbora buchta, buchta s rebarbory, buchta z rebarbory recept, recept na buchtu z rebarbory, buchty z rebarbory, recept buchta z rebarbory, hrnickova buchta z rebarbory, buchta rebarbora, co udelat z borůvek, recept na rebarborovou buchtu, recept na rebarborovou buchtu, rebarbora bublanina, recept buchta s boruvky, rebarborová buchta hrníčková, bublanina rebarbora, recepty na rebarborovou buchtu, rebarbora recepty

Suroviny:
cukr krystal, mléko, olej, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, vejce, máslo, cukr krystal, mouka polohrubá, borůvky, rebarbora, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu