Jatrova pomazánka

Katarinka Kuchařka:

Pomazánky 6 názorů

Játrová pomazánka
55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

0,5 kg kuřecích jater
4 vejce
2 polévkové lžíce vegety
1 čajová lžička pepře
2 dcl sádla
1 šlehačka
2 másla (250g)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pečeň pomelieme, pridáme vajcia, (predtým trocha vyšľaháme), vegetu, korenie, roztopenú masť, šľahačku. Premiešame.

  2. Buď varíme v kvalitnom sáčku, (aby sa neroztopil, mne sa to raz stalo) vo vodnom kúpeli 3 hodiny, alebo pečieme v jánskom skle asi 1 hodinu na 170 stupňov.

  3. Necháme dobre vychladnúť a vymixujeme s maslom.

Poznámka

Je to tá najlepšia nátierka akú poznám.Dá sa aj sterilizovať do fliaš.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jatrova pomazánka

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Na výrobě paštiky není nic složitého doporučuji hlavně pro ty kteří si kupují domácí vykrmené prasátko . Na paštiku spotřebuji laloky to jsou ovary i bůčky . Po každé dělám jiné chutě semelu kapie nebo houbové koření nebo čili . přeji at se Vám daří:yes:

    Odpovědět

  • allis allis

    Co jsou prosím 2 maslá? To je půl kila másla? Díky A.

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Zajímavé paštiku jsem ještě nikdy nedělala je na čase to zkusit+bodík:-p:yes:

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    2 dcl masti- to je sádla?? jinak už to mám v oblíbených a snad si to jednou udělám. Paštiky, to já ráda. A ještě k tomu, když vím, co jsem si tam všechno dala :-*

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Pomazánka je vynikající:yes::yes::yes: lepší jsem nejedla, já jsem jí pekla v troubě v zapékací míse a zhruba za půl hodiny byla upečená a krásně voněla, po vychladnutí jsem jí vyšlehala s máslem, moc nám všem chutná:yes::yes: +

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    pomazanka je naozaj fantasticka....varila som ju vo vode a skutocne sa mi sacok na jednom mieste pretrhol, nastastie v case, ked uz bola masa ztuhnuta. urobila som chybu....zmaknute maslo som nakrajala do masy, ktora bola celu noc v chladnicke, takze to budem musiet preslahavat.
    manzel, este neochutnal, ale som si ista, ze bude nadseny a budem opakovat

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo