Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová kuřecí paštika

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 616 kJ /
1 103 kcal
Bílkoviny96,19 g
Tuky37,55 g
Vláknina23,80 g
Cholesterol 2,52 g
Sodík 429 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy64,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozpustíme 30 g másla a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očistěná a na kousky nakrájená játra. Krok 2: Smažíme, dokud nejsou ze všech stran "zatáhlá" - ne moc zprudka, aby se stihla udělat. Krok 3: Přilijeme brandy a ještě chvíli provaříme. Krok 4: Játra, zbytek másla, smetanu a sůl, pepř, kmín rozmixujeme (tyčový mixer). Krok 5: Vzniklou směs propasírujeme přes sítko a poté přelijeme do mističek, ve kterých necháme paštiku zatuhnout. Krok 6: Na závěr polijeme slabou vrstvou rozpuštěného sádla. Krok 7: Necháme vychladit a zatuhnout v lednici - alespoň 2-3 hodiny.

Zveřejněno 9. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová kuřecí paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7GB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová kuřecí paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7GB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Skutečně, moooc dobrá. Přidal jsem chilli papričky, snítku rozmarýnu a navrch ozdobit brusinkami a plátky mandlí.

Hanes přidal novou fotografii! 10. 11. 2024 10:23

Tahle nejrychlejší a nejjednodušší paštika je stejně nejlepší. Jen jsem ji vylepšila mandlemi a brusinkami. Přidávám foto. :-K

mika59 mika59 přidala novou fotografii! 24. 2. 2021 16:24

Alexiss: No, u nás se vyskytuje spíš slivovice, ale ten rum, to není vůbec špatný nápad;-)

x.XXX.x:Zkusila jsem jednou tuzemák,u nás se jinak lihoviny moc nevedou.vůbec to nebylo na škodu. :-p

Mne tam zaujala brandy, určitě dodá paštice šmak, zkusím jí a když tak dám máslo o neco méně, ale líbí se mi.
Že je tady podobná je jedno, tahle jiný poměr surovin a navíc brandy, takže to bych fakt neřešila.:yes:

x.XXX.x: Díky, zase jsem o něco chytřejší;-)

Dobrá ! +bodík 6

Jana Remkova: ten koňak se tam přidává kvůli chuti, mimo koňaku a brandy se dává třeba suchý sherry, nebo skotská, či bourbon

Na fotce neschledávám nic, co by nemělo být tak, jak to být má. Recept se mi líbí a že je tu ještě jeden mne z rovnováhy nevyvede. Zajímalo by mne, jakou funkci má v receptu ten koňak.;-)

světlana 9. 2. 2013 22:30
...paštice dávám bodík...je fakt, že já dávám kostku másla na kilo jater, ale mám tam ještě 2dl smetany, takže určitě stojí za to vyzkoušet tento recept a eventuelně si ho podle svého upravit...:yes::yes:

Paštika vypadá výborně, ale přece jenom - to množství másla je v pořádku???? To je celá kostka, a to se mi zdá na půl kila jater opravdu hodně, paštiku také dělávám, jen bez brandy, a másla dávám 60 g. :yes:

Paštika vypadá velice dobře;-):yes:
petrzelka::yes:

Omlouvám se Montance, jen jsem chtěla upozornit na podobné recepty, ale neudělám radost Cleverce, která ráda vyvolává spory - takže recept skvělý, ale podle mne moc másla.

Tématické fráze:
kuřecí játrová domácí paštika recepty, domácí játrová paštika z kuřecích jater recepty, játrová paštika z kuřecích jater, játrová paštika se smetanou, domácí kuřecí jàtrová paštika, recept na kuřecí játrovou paštiku, kuřecí paštika recept, recepty na domácí kuřecí jatrová paštika, kureci pastika, pečená domácí játrová paštika recepty, recept na játrovou paštiku, pečená játrová paštika, játrová paštika recept, jatrova paštika, játrová paštika top recepty, jágrova pastika, recept na kuřecí paštiku, domácí játrová paštika z kuřecích jater, domácí játrová kuřecí paštika, játrová paštika pečená

Suroviny:
máslo, cibule, česnek, játra kuřecí, koňak, smetana, sůl, pepř, kmín drcený, sádlo vepřové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu