Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 111 kJ / 4 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,94 g |
Tuky | 327,51 g |
Vláknina | 24,05 g |
Cholesterol | 3,51 g |
Sodík | 5,22 g |
Sůl | 13,50 g |
Sacharidy | 89,58 g |
Postup přípravy
Špek a cibuli nakrájíme na drobno. Krok 2: Do kastrolu dáme vyškvařit nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme trochu zhnědnout. Přidáme nakrájená játra a necháme je zatáhnout. Na másle orestujeme zeleninu a přidáme ji do hrnce. Vše zalijeme vínem, vývarem a dusíme do měkka. Krok 3: Nakonec dochutíme kořením (koření na divočinu, sůl, pepř a kmín přidáme až na konec vaření). Kastrol s játry stáhneme ze sporáku (játra by mohla ztvrdnout).
Přílohy: rýže, brambory, knedlíky. Játra nakonec ozdobíme nakrájenou cibulkou.
Zveřejněno 29. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játra z laně na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOXY
Moje poznámka
Játra z laně na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOXY
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 12 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 17 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 22 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 49 minutami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 49 minutami
Hrníčková bublanina
Pechova.veronika84 před 1 hodinou
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 8 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 12 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 14 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 14 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 14 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 14 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 15 hodinami
Tématické fráze:
jatra z lane,
jatra z divočiny,
uprava jater z divociny,
srdce z laně,
laní játra recept,
mrazena játra diskuze,
recept na laní játra,
srdce z lane na smetaně,
rajska omacka z lane,
recept na jatra z lane,
příprava jater z divočiny,
játra z divočiny recept,
priprava jatra lane,
jatra s lane,
divočina srdce z laně,
recepty z laní jater,
recept na srnčí na víně,
jazra z divočony recepty,
srdce z laně recepty,
jak pripravit jatra z divociny
Suroviny:
játra,
cibule,
špek,
víno červené,
směs zeleninová pod svíčkovou,
máslo,
vývar hovězí,
jíška,
koření na divočinu,
kmín celý,
sůl,
pepř
Komentáře (14)
Nicméně nechápu, proč by měl být někdo barbar, když dá jako přílohu k vašemu receptu také těstoviny. Těstoviny se přeci dávají k omáčkám, např. ke guláši, rajské omáčce apod. Nehledě k tomu, že jejich příprava je kratší, než u knedlíků nebo brambor.