Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 111 kJ / 4 329 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 216,94 g |
| Tuky | 327,51 g |
| Vláknina | 24,05 g |
| Cholesterol | 3,51 g |
| Sodík | 5,22 g |
| Sůl | 13,50 g |
| Sacharidy | 89,58 g |
Postup přípravy
Špek a cibuli nakrájíme na drobno. Krok 2: Do kastrolu dáme vyškvařit nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme trochu zhnědnout. Přidáme nakrájená játra a necháme je zatáhnout. Na másle orestujeme zeleninu a přidáme ji do hrnce. Vše zalijeme vínem, vývarem a dusíme do měkka. Krok 3: Nakonec dochutíme kořením (koření na divočinu, sůl, pepř a kmín přidáme až na konec vaření). Kastrol s játry stáhneme ze sporáku (játra by mohla ztvrdnout).
Přílohy: rýže, brambory, knedlíky. Játra nakonec ozdobíme nakrájenou cibulkou.
Zveřejněno 29. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játra z laně na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOXY
Moje poznámka
Játra z laně na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOXY
Nejnovější recepty
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 6 minutami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 13 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 13 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 14 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 14 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 7 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 7 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 9 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 11 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 11 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 12 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 12 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 12 hodinami
Tématické fráze:
jatra z lane,
jatra z divočiny,
uprava jater z divociny,
srdce z laně,
laní játra recept,
mrazena játra diskuze,
recept na laní játra,
srdce z lane na smetaně,
rajska omacka z lane,
recept na jatra z lane,
příprava jater z divočiny,
játra z divočiny recept,
priprava jatra lane,
jatra s lane,
divočina srdce z laně,
recepty z laní jater,
recept na srnčí na víně,
jazra z divočony recepty,
srdce z laně recepty,
jak pripravit jatra z divociny
Suroviny:
játra,
cibule,
špek,
víno červené,
směs zeleninová pod svíčkovou,
máslo,
vývar hovězí,
jíška,
koření na divočinu,
kmín celý,
sůl,
pepř
Komentáře (14)
Nicméně nechápu, proč by měl být někdo barbar, když dá jako přílohu k vašemu receptu také těstoviny. Těstoviny se přeci dávají k omáčkám, např. ke guláši, rajské omáčce apod. Nehledě k tomu, že jejich příprava je kratší, než u knedlíků nebo brambor.