Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 111 kJ / 4 329 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 216,94 g |
| Tuky | 327,51 g |
| Vláknina | 24,05 g |
| Cholesterol | 3,51 g |
| Sodík | 5,22 g |
| Sůl | 13,50 g |
| Sacharidy | 89,58 g |
Postup přípravy
Špek a cibuli nakrájíme na drobno. Krok 2: Do kastrolu dáme vyškvařit nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme trochu zhnědnout. Přidáme nakrájená játra a necháme je zatáhnout. Na másle orestujeme zeleninu a přidáme ji do hrnce. Vše zalijeme vínem, vývarem a dusíme do měkka. Krok 3: Nakonec dochutíme kořením (koření na divočinu, sůl, pepř a kmín přidáme až na konec vaření). Kastrol s játry stáhneme ze sporáku (játra by mohla ztvrdnout).
Přílohy: rýže, brambory, knedlíky. Játra nakonec ozdobíme nakrájenou cibulkou.
Zveřejněno 29. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játra z laně na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOXY
Moje poznámka
Játra z laně na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOXY
Nejnovější recepty
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Rohlíčky se slunečnicovými semínky
Přidáno před 12 hodinami
Barevná roláda z lineckého těsta
Přidáno před 15 hodinami
Červená rybí polévka
Přidáno před 15 hodinami
Hrášková rybí polévka a kapří hranolky
Přidáno před 15 hodinami
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 2 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 3 hodinami
Guláš uherského grófa
PavelSt před 5 hodinami
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 11 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 11 hodinami
Květákové placičky
Valis před 12 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 13 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 14 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
jatra z lane,
jatra z divočiny,
uprava jater z divociny,
srdce z laně,
laní játra recept,
mrazena játra diskuze,
recept na laní játra,
srdce z lane na smetaně,
rajska omacka z lane,
recept na jatra z lane,
příprava jater z divočiny,
játra z divočiny recept,
priprava jatra lane,
jatra s lane,
divočina srdce z laně,
recepty z laní jater,
recept na srnčí na víně,
jazra z divočony recepty,
srdce z laně recepty,
jak pripravit jatra z divociny
Suroviny:
játra,
cibule,
špek,
víno červené,
směs zeleninová pod svíčkovou,
máslo,
vývar hovězí,
jíška,
koření na divočinu,
kmín celý,
sůl,
pepř
Komentáře (14)
Nicméně nechápu, proč by měl být někdo barbar, když dá jako přílohu k vašemu receptu také těstoviny. Těstoviny se přeci dávají k omáčkám, např. ke guláši, rajské omáčce apod. Nehledě k tomu, že jejich příprava je kratší, než u knedlíků nebo brambor.