Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 111 kJ / 4 329 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 216,94 g |
| Tuky | 327,51 g |
| Vláknina | 24,05 g |
| Cholesterol | 3,51 g |
| Sodík | 5,22 g |
| Sůl | 13,50 g |
| Sacharidy | 89,58 g |
Postup přípravy
Špek a cibuli nakrájíme na drobno. Krok 2: Do kastrolu dáme vyškvařit nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme trochu zhnědnout. Přidáme nakrájená játra a necháme je zatáhnout. Na másle orestujeme zeleninu a přidáme ji do hrnce. Vše zalijeme vínem, vývarem a dusíme do měkka. Krok 3: Nakonec dochutíme kořením (koření na divočinu, sůl, pepř a kmín přidáme až na konec vaření). Kastrol s játry stáhneme ze sporáku (játra by mohla ztvrdnout).
Přílohy: rýže, brambory, knedlíky. Játra nakonec ozdobíme nakrájenou cibulkou.
Zveřejněno 29. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játra z laně na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOXY
Moje poznámka
Játra z laně na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOXY
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 5 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 8 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 1 hodinou
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 4 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 5 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 7 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 8 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 8 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 9 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 10 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 10 hodinami
Tématické fráze:
jatra z lane,
jatra z divočiny,
uprava jater z divociny,
srdce z laně,
laní játra recept,
mrazena játra diskuze,
recept na laní játra,
srdce z lane na smetaně,
rajska omacka z lane,
recept na jatra z lane,
příprava jater z divočiny,
játra z divočiny recept,
priprava jatra lane,
jatra s lane,
divočina srdce z laně,
recepty z laní jater,
recept na srnčí na víně,
jazra z divočony recepty,
srdce z laně recepty,
jak pripravit jatra z divociny
Suroviny:
játra,
cibule,
špek,
víno červené,
směs zeleninová pod svíčkovou,
máslo,
vývar hovězí,
jíška,
koření na divočinu,
kmín celý,
sůl,
pepř
Komentáře (14)
Nicméně nechápu, proč by měl být někdo barbar, když dá jako přílohu k vašemu receptu také těstoviny. Těstoviny se přeci dávají k omáčkám, např. ke guláši, rajské omáčce apod. Nehledě k tomu, že jejich příprava je kratší, než u knedlíků nebo brambor.