Rýžové krokety s parmazánem

Suroviny

300 g kulatozrnné rýže
sůl
100 g Eidamu
2 lžíce strouhaného parmazánu
muškátový oříšek
vejce
strouhanka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu. Do horké rýže vmícháme strouhaný eidam, parmazán, špetku muškátového oříšku a sůl. Necháme prochladnout a z vlažné hmoty děláme namočenýma rukama koule o velikosti pingpongového míčku.

  2. Namočíme je jednotlivě v rozšlehaném vajíčku, obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

  3. Po usmažení odsajeme přebytečný tuk ubrouskem a podáváme horké jako přílohu k minutkám nebo i samostatně se salátem nebo sterilovanou zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Jsou tady podobné, ale většinou se přidává vejce..pokud použijete kulatozrnnou rýži, není vejce třeba ;-)

Komentáře k receptu Rýžové krokety s parmazánem

Tématické fráze: rýžové krokety ryzove koule s parmazanem krokety s rýží krokety z rýže návod na kroket rýžové kuličky s parmazánem recepty na krokety recept rýže krokety rýže s recept rýžové krokety krokety rýže s parmazánem rýžové krokety recept sušenky ke kroketu bramborák s parmazánem recepty rýže s parmazánem rizove krokety ryzove kuličky rizove kulicky z parmazanem návod na krokety