Postup přípravy
Krok 1: Naklepané plátky masa osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátkem anglické slaniny, kouskem červené cibule, lžičkou křenu a pomocí nitě nebo párátek vytvoříme závitky. Ty ze všech stran pokropíme balzamikovým octem a obalíme v hladké mouce.
Krok 2: Do kastrolu na olej nakrájíme bílou cibuli, vložíme závitky, lehce poprášíme hnědým cukrem a vše společně orestujeme - závitky obracíme, aby byly lehce opečené ze všech stran.
Krok 3: Když je cibulka dozlata a maso zatažené, podlijeme trochou vody - jen tak do poloviny závitků a pomalu přikryté dusíme doměkka - trvá to tak půl hodiny.
Krok 4: Ke konci dušení přidáme oprané pokrájené lišky - já měla blanšírované (z mrazáku :-)). Šťávu není potřeba zahušťovat, stačila mouka, ve které bylo maso obalené. Podáváme s čímkoliv - my měli jeden den opečené noky, potom těstoviny.
Zveřejněno 5. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky na balzamiku a liškách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Mx7
Moje poznámka
Závitky na balzamiku a liškách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Mx7
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 13 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 17 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 19 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 9 hodinami
Margot kuličky
Junys před 9 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 9 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 9 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 9 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 11 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 11 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 12 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 12 hodinami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
NikolaHlatka před 12 hodinami
Tématické fráze:
blanšírované lišky,
hovězí dušené na balzamiku,
blanšírované lišky komentáře,
liška
Suroviny:
plátek vepřový,
cibule červená,
cibule bílá,
hořčice plnotučná,
slanina anglická,
křen,
sůl,
ocet balsamiko,
cukr hnědý,
mouka hladká,
houby lišky
Komentáře (16)