Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 11. 2013 15:19

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie20 117 kJ / 4 808 kcal
Bílkoviny159,26 g
Tuky71,11 g
Vláknina33,36 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 4,61 g
Sůl11,85 g
Sacharidy866,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jde o balkánský recept, který jsem si kdysi opsala, nevím odkud, a využila až teď. Navečer z něj upeču jako první osúch :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

23. 11. 2013 20:23

Jituš, teraz v rámci voľna podrobne študujem tvoj recept. Mám dotaz, možno to bude zaujímať aj iných:
- cesto BEZ kynutia ide chladničky?
- po vybratí z chladničky (o deň, o dva) cesto nechám nejakú dobu "ohriať" a až potom spracujem napr. na ten osúch?
- pred samotným pečením - pobytom v rúre - nechám nakysnúť?
Ďakujem!!!:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 11. 2013 20:09

tejaja::yes::yes::yes: Ano, super :-D:-)):-K!

tejaja tejaja

23. 11. 2013 18:53

Majka8: Majka, na tom, že niečomu nerozumieš, nie je nič zlé. Zlé je tvoje správanie, ak si môžem dovoliť to takto nazvať. Ak niečomu nerozumiem, je jedno čomu, tak sa slušne spýtam. Moja babička vravievala : Kto sa pýta, je hlúpy 5 minút, kto sa nepýta je hlúpy celý život.
Vyskakovať takými slovami a tónom, aké si použila ty, nesvedčí nielen o slušnosti, ale ani o rozumnom správaní. Múdry človek sa chce naučiť niečomu novému vždy, ako to už tu bolo spomenuté dievčatami.
Skús o tom popremýšľať.
Babenky, ideme variť, je jedno, či české alebo slovenské, len nech je to dobré :-D;-)

Jana

23. 11. 2013 18:42

Majka8:Nevím, kde se povyšuji:-( Vůbec jsem Vás neoslovila:-!Reagovala jsem na Mariku a sdělila jí, že u nás v ČR jsou langoše známé a prodávají se skoro všude.Možná to neví,předpokládám,že žije na Slovensku.Vy jste nikde o vysvětlení nepoprosila, vidím jen ve dvou komentech "výkřiky":Proboha, nešlo by to česky? a :Proboha, jsem na českém portálu,přála bych si recepty po česku! Prosba o přeložení a vysvětlení vypadá jinak,taky třeba všechno neznám;-)

zizala zizala (moderátorka)

23. 11. 2013 18:39

Lucie: Zrovna jsem se chystala odepsat něco v tomtéž duchu. Už nemusím, vystihla jste i moje myšlenky :-):yes:

Lucie

23. 11. 2013 18:32

Majka8:Pokud tu urážíte slovenské uživatele a máte blbé komentáře typu, nemám zájem se přiučit něčemu novému, byť by to byly názvy vám neznámých pokrmů, tak to o taktu a všeobecném rozhledu nesvědčí.
Web je ČS a vy si rozšiřte obzory dál, než je váš práh domu.
Pagáčům a langošům zdar:-p!

Majka8

23. 11. 2013 18:26

Jana:Proboha co je na tom špatného když nevím,chjo:-//Tak se prosím nepovyšujte,děkuji....Vysvětlení od Mariky stačí a děkuji ji mnohokrát.

Majka8

23. 11. 2013 18:21

Marika:Děkuji Vám mnohokrát,vysvětlení na 1*** příště budu opatrnější než něco napíšu,byla u mně kamarádka a já se chlubila recepty na Topkách,byla z receptu paf jako já,proto jsem chtěla trochu vysvětlení,bohužel dostalo se mně jen urážek.Ještě jednou dííík:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 11. 2013 17:57

Jana:Kolik jazyku znáš,o to líp uvaříš ! :-D:yes:

Jana

23. 11. 2013 17:42

Marika:Divila byste se, ale langoše u nás v ČR znají i malé děti. Prodávají se ve stáncích, "hladových oknech" a v "lidových" hospodách. Je to známé slovo i u nás. Pagáče všichni nemusí znát, myslím z těch mladších ročníků, to je pravda.A nevím, jestli jste Majce nějak pomohla,asi nebude rozumět, přeje si konverzaci v českém jazyce:-D

Marika

23. 11. 2013 16:55

Nehnevajte sa, ale tu poučujete zrejme mladú osobu, ktorá neovláda tieto výrazy.(Ani nemôže, nie je to české slovo) Lángoš - je pôvodom maďarské slovo (slovo láng znamená plameň, a lángoš -na plameni pripravené. Tieto lángoše sa piekli na platničke sporáku, potom sa natierali obyčajne husaciou masťou, a dnes sú už vylepšené hlavne keď ich pripravujú na trhoch alebo pri Balatone a pod.,že ich upečené natierajú cesnakom, masťou a nakoniec na ne dávajú kyslú smotanu. (Podľa mňa tak sú najlepšie).Druhé slovo, ktoré nerozumela - Majka8 - je tiež maďarského pôvodu, to sú PAGAČE. Slovenčina prevzala veľa slov z maďarčiny, aj naopak, tak sa nečudujte, že ich niekto neovláda. Dokonca je to natoľko maďarské, že Tepertos pogácsa- oškvarkové pagačiky boli Komisiou EU uznané ako original maďasky recept a boli vyhlásené ako HUNGARIKUM. To som tu uviedla len preto, že stále sledujem v TV tieto a podobné relácie, a tak som sa o tom dozvedela.:-):yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 11. 2013 16:04

Majka8: Žiju už hezkou řádku let v Bratislavě,ale ještě jsem nepřišla na to, jak mám přeložit pagáč nebo lángoš do češtiny. :-D Jo a slovo vandlík,je "zómancová mísa" většího kalibru - tedy objemu. Zómanc je email -ovšem ne ten Váš na který dostávate poštu!

suslajda suslajda

23. 11. 2013 15:50

Vyzkouším:yes::yes:

Majka8

23. 11. 2013 15:13

Petr:Já jsem to tak napsala schválně,pokuď se to někoho dotklo,tak se omlouvám.

Majka8

23. 11. 2013 15:12

zizala:Dík za milá slova:-(

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kynute testo do mrazaku kynuté těsto v lednici těsto na langoše kynuté v lednici těsto kynuté v lednici kynute těsto do lednice sedmidenni buchta těsto na langoše, kynuté v lednici těsto na pizzu kynuté v lednici kynuté těsto z chladničky langoše kynuté v lednici mrazené kynuté těsto kynuté těsto v mrazáku kynuti těsta v lednici kynuté těsto kynuté v lednici kynuté těsto z lednice slovenský osúch sedmidenní chléb langoše kynuté za studena recept pizza kynutá za za studena pizza kynutá v lednici

Suroviny: mléko, cukr krystal, droždí, mouka hladká, mouka hrubá, prášek do pečiva, vejce, jogurt bílý, cukr, olej, sůl

TopRecepty.cz

Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gx6J