Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 20 117 kJ / 4 808 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,26 g |
Tuky | 71,11 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 521 mg |
Sodík | 4,61 g |
Sůl | 11,85 g |
Sacharidy | 866,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jde o balkánský recept, který jsem si kdysi opsala, nevím odkud, a využila až teď. Navečer z něj upeču jako první osúch :D
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 11. 2013 20:23
Jituš, teraz v rámci voľna podrobne študujem tvoj recept. Mám dotaz, možno to bude zaujímať aj iných:
- cesto BEZ kynutia ide chladničky?
- po vybratí z chladničky (o deň, o dva) cesto nechám nejakú dobu "ohriať" a až potom spracujem napr. na ten osúch?
- pred samotným pečením - pobytom v rúre - nechám nakysnúť?
Ďakujem!!!
- cesto BEZ kynutia ide chladničky?
- po vybratí z chladničky (o deň, o dva) cesto nechám nejakú dobu "ohriať" a až potom spracujem napr. na ten osúch?
- pred samotným pečením - pobytom v rúre - nechám nakysnúť?
Ďakujem!!!
23. 11. 2013 20:09
tejaja: Ano, super !
23. 11. 2013 18:53
Majka8: Majka, na tom, že niečomu nerozumieš, nie je nič zlé. Zlé je tvoje správanie, ak si môžem dovoliť to takto nazvať. Ak niečomu nerozumiem, je jedno čomu, tak sa slušne spýtam. Moja babička vravievala : Kto sa pýta, je hlúpy 5 minút, kto sa nepýta je hlúpy celý život.
Vyskakovať takými slovami a tónom, aké si použila ty, nesvedčí nielen o slušnosti, ale ani o rozumnom správaní. Múdry človek sa chce naučiť niečomu novému vždy, ako to už tu bolo spomenuté dievčatami.
Skús o tom popremýšľať.
Babenky, ideme variť, je jedno, či české alebo slovenské, len nech je to dobré
Vyskakovať takými slovami a tónom, aké si použila ty, nesvedčí nielen o slušnosti, ale ani o rozumnom správaní. Múdry človek sa chce naučiť niečomu novému vždy, ako to už tu bolo spomenuté dievčatami.
Skús o tom popremýšľať.
Babenky, ideme variť, je jedno, či české alebo slovenské, len nech je to dobré
23. 11. 2013 18:42
Majka8:Nevím, kde se povyšuji Vůbec jsem Vás neoslovilaReagovala jsem na Mariku a sdělila jí, že u nás v ČR jsou langoše známé a prodávají se skoro všude.Možná to neví,předpokládám,že žije na Slovensku.Vy jste nikde o vysvětlení nepoprosila, vidím jen ve dvou komentech "výkřiky":Proboha, nešlo by to česky? a :Proboha, jsem na českém portálu,přála bych si recepty po česku! Prosba o přeložení a vysvětlení vypadá jinak,taky třeba všechno neznám
23. 11. 2013 18:39
Lucie: Zrovna jsem se chystala odepsat něco v tomtéž duchu. Už nemusím, vystihla jste i moje myšlenky
23. 11. 2013 18:32
Majka8:Pokud tu urážíte slovenské uživatele a máte blbé komentáře typu, nemám zájem se přiučit něčemu novému, byť by to byly názvy vám neznámých pokrmů, tak to o taktu a všeobecném rozhledu nesvědčí.
Web je ČS a vy si rozšiřte obzory dál, než je váš práh domu.
Pagáčům a langošům zdar!
Web je ČS a vy si rozšiřte obzory dál, než je váš práh domu.
Pagáčům a langošům zdar!
23. 11. 2013 18:26
Jana:Proboha co je na tom špatného když nevím,chjoTak se prosím nepovyšujte,děkuji....Vysvětlení od Mariky stačí a děkuji ji mnohokrát.
23. 11. 2013 18:21
Marika:Děkuji Vám mnohokrát,vysvětlení na 1*** příště budu opatrnější než něco napíšu,byla u mně kamarádka a já se chlubila recepty na Topkách,byla z receptu paf jako já,proto jsem chtěla trochu vysvětlení,bohužel dostalo se mně jen urážek.Ještě jednou dííík
23. 11. 2013 17:57
Jana:Kolik jazyku znáš,o to líp uvaříš !
23. 11. 2013 17:42
Marika:Divila byste se, ale langoše u nás v ČR znají i malé děti. Prodávají se ve stáncích, "hladových oknech" a v "lidových" hospodách. Je to známé slovo i u nás. Pagáče všichni nemusí znát, myslím z těch mladších ročníků, to je pravda.A nevím, jestli jste Majce nějak pomohla,asi nebude rozumět, přeje si konverzaci v českém jazyce
23. 11. 2013 16:55
Nehnevajte sa, ale tu poučujete zrejme mladú osobu, ktorá neovláda tieto výrazy.(Ani nemôže, nie je to české slovo) Lángoš - je pôvodom maďarské slovo (slovo láng znamená plameň, a lángoš -na plameni pripravené. Tieto lángoše sa piekli na platničke sporáku, potom sa natierali obyčajne husaciou masťou, a dnes sú už vylepšené hlavne keď ich pripravujú na trhoch alebo pri Balatone a pod.,že ich upečené natierajú cesnakom, masťou a nakoniec na ne dávajú kyslú smotanu. (Podľa mňa tak sú najlepšie).Druhé slovo, ktoré nerozumela - Majka8 - je tiež maďarského pôvodu, to sú PAGAČE. Slovenčina prevzala veľa slov z maďarčiny, aj naopak, tak sa nečudujte, že ich niekto neovláda. Dokonca je to natoľko maďarské, že Tepertos pogácsa- oškvarkové pagačiky boli Komisiou EU uznané ako original maďasky recept a boli vyhlásené ako HUNGARIKUM. To som tu uviedla len preto, že stále sledujem v TV tieto a podobné relácie, a tak som sa o tom dozvedela.
23. 11. 2013 16:04
Majka8: Žiju už hezkou řádku let v Bratislavě,ale ještě jsem nepřišla na to, jak mám přeložit pagáč nebo lángoš do češtiny. Jo a slovo vandlík,je "zómancová mísa" většího kalibru - tedy objemu. Zómanc je email -ovšem ne ten Váš na který dostávate poštu!
23. 11. 2013 15:50
Vyzkouším
23. 11. 2013 15:13
Petr:Já jsem to tak napsala schválně,pokuď se to někoho dotklo,tak se omlouvám.
23. 11. 2013 15:12
zizala:Dík za milá slova
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 55 minutami
Jablečný donut
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 18 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 14 minutami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 24 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 45 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 6 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 12 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Další recepty
Tématické fráze: kynute testo do mrazaku kynuté těsto v lednici těsto na langoše kynuté v lednici těsto kynuté v lednici kynute těsto do lednice sedmidenni buchta těsto na langoše, kynuté v lednici těsto na pizzu kynuté v lednici kynuté těsto z chladničky langoše kynuté v lednici mrazené kynuté těsto kynuté těsto v mrazáku kynuti těsta v lednici kynuté těsto kynuté v lednici kynuté těsto z lednice slovenský osúch sedmidenní chléb langoše kynuté za studena recept pizza kynutá za za studena pizza kynutá v lednici
Suroviny: mléko, cukr krystal, droždí, mouka hladká, mouka hrubá, prášek do pečiva, vejce, jogurt bílý, cukr, olej, sůl
Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gx6J
67 názorů