Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 319 kJ / 315 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,15 g |
| Tuky | 8,93 g |
| Vláknina | 23,21 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 289 mg |
| Sůl | 0,58 g |
| Sacharidy | 29,89 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKKr
Moje poznámka
Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKKr
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 13 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 minutami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 1 hodinou
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 1 hodinou
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 1 hodinou
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 2 hodinami
Sekaná pečeně
bobnak před 3 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 4 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 4 hodinami
Tématické fráze:
kachní kaldoun s játrovými knedlíčky,
kaldounky,
kachní kaldoun s játrovými knedlíčky,
zeleninová polévka v pomalém hrnci,
recepty kaldounová polévka,
kaldón,
pomalý hrnec polévky,
pomalý hrnec polévka,
pomalý hrnec polévky recepty,
kachní kaldon recept,
kaldounová polévka,
kachní vývar s drožďovými knedlíčky,
hrnec na polévku,
drůbeží vývar v pomalém hrnci,
caldoun s drožďovými knedlíčky,
polévka s drožďovými knedlíčky,
pomaly hrnec zeleninová polévka,
polévka pomalý hrnec,
vývar v pomalém hrnci,
zelnačka v pomalém hrnci recept
Suroviny:
droby kachní,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
mouka hladká,
cibule,
droždí,
máslo,
vejce,
česnek,
sůl,
pažitka,
petrželka
Komentáře (14)
Stejne tak Anuse Kejřová, ta ma Polevku z husy s játrovými knedlíčky (coz je v podstate to same jen z koreni pouziva jen muskatovy orisek.
Marie Janku Sandtnerová ve sve knize rozpoctu a kuchařských predpisu prekvapive kaldoun taky nemá.
Moderni kuchařky Kaldoun uvadeji, ale například v Regionální kuchařce Petry Pospěchové je bez knedlicku a nudli.
Regionální pokrmy z Čech, Moravy a Slezska uvadeji Kaldoun s jatrovými knedličky
spagetka: děkuji za komentář, přesně jste vystihla to, co si myslím
A všimněte si, že tzv.moderní kuchaři JEN V VYLEPŠILI UŽ DÁVNO NAPSANÉ RECEPTY PRÁVĚ TĚMI AUTORY, KTERÉ HANÍTE. V tom je ta variabilnost, o které píšu na začátku. Ano zmodernizuje se půostup, suroviny, ale furt se vychází z toho, co už tu bylo. Co ajaké suroviny samozřejmě ti staří autoři znali.