Drožďové knedlíčky - zavářka do polévek

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: cca 15 minut příprava, 8 minut zavářka cca 38 ks Polévky 11 názorů

Suroviny

1 plátek másla 1 cm silný
1 malá cibule
1 kostka droždí (42 g)
1 lžička granulovaného česneku
1 sklenička mléka
½ skleničky strouhanky
(1 sklenička=1dl)
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku na rozehřátém másle orestujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli.

  2. Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání necháme rozpustit. Když se začne mírně přichytávat k okrajům kastrůlku, přidáme mléko, promícháme a necháme přejít varem.

  3. Odstavíme ze sporáku, přidáme česnek, sůl a strouhanku a umícháme těstíčko ne moc tuhé konzistence.

  4. Větší talíř navlhčíme vodou, kávovou lžičkou nabíráme z kastrůlku těstíčko a klademe na talíř menší hromádky.

  5. Z nich mezi navlhčenými dlaněmi tvarujeme knedlíčky o průměru cca 2 cm (vařením trochu nabudou), ty pak hromadně zaváříme ve vývaru 5-8 minut, než vyplavou.

Poznámka

Knedlíčky se hodí do zeleninového, kuřecího, ale i do uzeného vývaru. Chutnají (alespoň u nás doma) také samostatně, polité osmaženou cibulkou a slaninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 180 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Drožďové knedlíčky - zavářka do polévek

Tématické fráze: droždové knedlíčky do polévky recept nejlepší droždové knedlíčky droždová zavářka do polévky droždová polévka videorecept drožďová zavářka polévka drožďová s knedlíčky droždové knedlíčky do polévky zavářka z droždí nejlepší drožďová polévka drožďová polévka s knedlicky drozdov knedlicky do polevky droždové knedlicky do polevky videorecept zavářka do polévky drožďové knedlíčky zavarka do polevky z drozdi drozdove kn jednoduché drožďové knedlíčky droždové knedlíčky - recepty zavářka droždová drozdova zavarka do polévka

Zapomněl/a jsem heslo