Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 539 kJ / 129 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,03 g |
Tuky | 14,28 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa na pracovní ploše podložíme potravinářskou folií. Folii (nebo větší igelitový sáček) dáme i shora a maso naklepeme.
Krok 2: Každý plát masa rozřízneme na 3 díly, ale nedořízneme až ke konci. Necháme si od konce cca 2cm masa vcelku.
Krok 3: Na každý díl masa dáme po dvou lístcích rozmarýnu a po jednom plátku uzeného boku.
Krok 4: Takto připravené maso zapleteme do copánku a na konci zajistíme párátkem, nebo kouskem špičaté špejle.
Krok 5: Krkovičkové copánky důkladně obalíme v marinádě a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.
Krok 6: Poté rozehřejeme troubu.
Krok 7: Na pánvi v rozehřátém oleji zprudka osmahneme copánky a hlavičky lahůdkových cibulek.
Krok 8: Vše přendáme do zapékací mísy a podlijeme vývarem, kterým jsme vypláchli pánvičku s výpekem.
Krok 9: Přiklopíme víkem, dáme do předehřáté trouby a na 3/4výkon pečeme 15minut.
Krok 10: Poté copánky ve šťávě otočíme, poklademe plátky másla, opět přiklopíme víkem a troubu ubereme na poloviční výkon. Používám plynovou troubu.
Krok 11: Pečeme 30 minut. Na talíři copánky přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby osolíme. Podáváme s vařeným bramborem, nebo se zeleninovou oblohou a čerstvým pečivem.
Zveřejněno 7. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička v copánku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8R1
Moje poznámka
Krkovička v copánku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8R1
Nejnovější recepty
Mleté maso pečené v listovém těstě
Přidáno před 1 hodinou
Mandlová bublanina s třešněmi
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky
Přidáno před 15 hodinami
Banánové lívance s teplou Lotus polevou, malinami a lískovými oříšky
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý koláč s tvarohem a jahodami
Přidáno před 23 hodinami
Tvarohová zmrzlina s mangem
Přidáno 29. 5. 2025 08:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso pečené v listovém těstě
Moanka před 8 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
drutek73 před 1 hodinou
Kotlety na smetaně
Dudkova77 před 1 hodinou
Prošívaná deka
Jandulka13 před 2 hodinami
Měkoučký čokoládový dort
Hancik před 2 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Jitka64 před 4 hodinami
Bublanina III
rapav před 5 hodinami
Hrnková pistáciová bábovka
Jan Nemec před 5 hodinami
Žampionovo-bramborová polévka
xSarka před 14 hodinami
Čokoládovo-jablečný moučník
xSarka před 14 hodinami
Tématické fráze:
bůček igelitový,
copánkový bůček,
krkovice recept,
copánky z masa,
krkovička recepty,
krkovice recepty,
krkovička recept,
vepřové copánky,
krkovička,
recepty z krkovice,
česnekové copánky,
copankoví buček,
copánky z bůčku,
vepřový copánek z krkovice,
bučkove copánky recept,
copánky z vepřového masa,
marinada na copanky z bucku,
jak připravit plátek krkovičky,
krkovice na rozmarýnu,
copánky ze shora
Suroviny:
krkovice vepřová,
bok uzený,
rozmarýn čerstvý,
marináda bbq,
olej,
cibule lahůdková,
kost hovězí morková,
máslo,
sůl
Komentáře (16)
Vaše milé komentáře mě velice potěšily
maiva:Iv u nás je také z vepřového na prvním místě krkovice
Danca:Danuš,manžel říká,že si máme dát kus krkovičky a jít na nudapláž,tam prý plavky nepotřebujeme
Moc hezký nápad Drahuško a krásné fotky, mám Pavlovův reflex!