Základní hovězí vývar
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso a kosti vložíme do pekáčku a nejprve asi 20 minut opečeme v troubě (ale nemusíme).Pak vše vložíme společně s očištěnou zeleninou, solí, kořením do hrnce a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 880 kJ / 210 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 5,00 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 0,10 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hovězí maso a kosti vložíme do pekáčku a nejprve asi 20 minut opečeme v troubě (ale nemusíme).Pak vše vložíme společně s očištěnou zeleninou, solí, kořením do hrnce a…
Vietnamskou pollévku Pho Bo znáte z vietnamských bufetů a restaurací. Její vymazlenou verzi zvládnete i doma, musíte ale počítat s delším časem na vytvoření dobrého…
Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu.Vývar…
Dršťky důkladně vypereme ve studené vodě. Poté je v hrnci dáme vařit. Vaříme asi 5 minut a vodu vylijeme. Toto opakujeme ještě dvakrát. Pak dršťky zalijeme studenou…
Ještě teplý morek si vyklepneme do misky,přidáme lžíci mouky,2 lžíce strouhanky,žloutek,sůl,pepř,najemno nasekanou petrželku a zamícháme .Dle potřeby přidáme ještě…
Hovězí žebro a morkové kosti dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme cibuli ve slupce (omytou), sůl, libeček, kousek celerové natě a očištěnou zeleninu, koření…
Předvařené dršťky dáme do dostatečně velkého hrnce a dáme tolik vody, kolik budeme chtít polévky.,.Zároveň dáme i morkovou kost (Není podmínkou). Když začne voda vařit…
Abych pořádně využila kosti, nejprve z nich uvaříme silný vývar, kam přidáme zeleninu a domácí nudle. Máme vynikající polévku. Co s nima pak? Vyhazujete je? Dáváte…
Do většího hrnce si dáme na rozehřátý tuk orestovat na jemném slzičkovém struhadle očištěnou nastrouhanou mrkev. Až pustí hezkou oranžovou barvu, zalijeme studenou vodou…
Na tohle jídlo se výborně hodí nějaký kastrol (tzv. selský hrnec nebo Dutch owen) vhodný na plotýnku i do trouby, všechno lze dělat v něm. Kdo nemá, použije klasicky…
Syrový morek vydlabeme z kostí, pokrájíme na kousky a vyškvaříme jako sádlo. Přes kovový cedník ho přecedíme do talíře (abychom měli jistotu, že se nám tam nedostal…
Kosti omyjeme a vložíme do mísy s ledovou vodou. Necháme přes noc v ledničce (asi 12 hodin) a poté opláchneme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200°C. Kosti skládáme na…
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Do misky nalijeme vodu, přidáme masox, bobkový list, pepř a při nejvyšším výkonu 5 minut…
Nejprve uvaříme poctivou hovězí polévku z hovězího masa a morkové kosti. Kost tam ovšem nenecháváme příliš dlouho. Stačí tak 40 minut (+ - )Potom ji z polévky vyndáme,…
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Cibuli, česnek oloupeme, cibuli a pórek nakrájíme na jemno, česnek utřeme se solí. V kastrole necháme rozehřát sádlo dáme…
Nejprve k vývaru, ten je samozřejmě nejdůležitější na celé polévce. Každý ví, že čím déle se vývar připravuje, tím je lepší. Takže nespěchat, kdo má pomalý hrnec má…
V pekáčku opečeme maso a kosti na sádle. Pokud máme hrnec s funkcí Smažení, opečeme kosti ze všech stran v hrnci 15 minut při teplotě 200 ˚C.Přidáme nakrájenou zeleninu…
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Pak ho přiměřeně osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V kastrole rozehřejeme polovinu sádla a maso na něm po částech ze všech stran…
Z morkových kostí vytěžíme morek. Lze to i při pokojové teplotě, ale dobře se to dělá, když kosti necháme asi půl hodiny v troubě při 80°C; morek se pak dá snáze…
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Množství neuvádím záměrně, protože každý, kdo vaří silný hovězí vývar v domácích podmínkách, většinou připravuje větší množství, jelikož to není sice nic složitého, zato…
Připravíme si hovězí vývar z morkové kosti.Na sádle zesklovatíme cibuli.Přidáme vepřové maso (na guláš preferuji plec). Až se lehce zatáhne, přidáme sůl, pepř, sladkou…
Do 3 litrů studené vody v hrnci vložím morkovou kost, hovězí, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, pórek a koření a přivedu k varu. Když se polévka začne vařit,…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Co mají společného indonéský knedlíček cilok a slovenské halušky? Na jejich přípravu se dá snadno vyzrát. Ukážeme jak
Letem jídelním světem: Jak na dokonalý orientální rýžový pilaf? Nadýchanost zajistí propláchnutí rýže i trik s utěrkou
Jak vypadal středověký jídelníček: Chlebová polévka, sladké kaše z prosa a placky, které ničily zuby