Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kost hovězí morková - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie880 kJ / 210 kcal
Bílkoviny30,00 g
– z toho živočišné bílkoviny30,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky10,00 g
– nasycené5,00 g
– nenasycené4,00 g
–– mononenasycené3,00 g
–– polynenasycené1,00 g
––– omega 30,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy0,10 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Základní hovězí vývar

Základní hovězí vývar

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Hovězí maso a kosti vložíme do pekáčku a nejprve asi 20 minut opečeme v troubě (ale nemusíme).Pak vše vložíme společně s očištěnou zeleninou, solí, kořením do hrnce a…

Petra Dvor.

220 min

Vietnamská polévka Pho Bo Videorecept

Vietnamská polévka Pho Bo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vietnamskou pollévku Pho Bo znáte z vietnamských bufetů a restaurací. Její vymazlenou verzi zvládnete i doma, musíte ale počítat s delším časem na vytvoření dobrého…

Marie Svarcova

395 min

Domácí bujón

Domácí bujón

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu.Vývar…

Pikantní dršťková polévka

Pikantní dršťková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Dršťky důkladně vypereme ve studené vodě. Poté je v hrnci dáme vařit. Vaříme asi 5 minut a vodu vylijeme. Toto opakujeme ještě dvakrát. Pak dršťky zalijeme studenou…

Hovězí vývar s morkovou kostí

Hovězí vývar s morkovou kostí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hovězí žebro a morkové kosti dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme cibuli ve slupce (omytou), sůl, libeček, kousek celerové natě a očištěnou zeleninu, koření…

Morek na topinku

Morek na topinku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Abych pořádně využila kosti, nejprve z nich uvaříme silný vývar, kam přidáme zeleninu a domácí nudle. Máme vynikající polévku. Co s nima pak? Vyhazujete je? Dáváte…

Česnečka

Česnečka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Pokud hledáte polévku, která vás postaví na nohy a posílí váš organismus, zkuste tento originální recept na česnečku. Nehledejte v ní však brambory, je totiž plná masa,…

aachje

140 min

Morkové knedlíčky od maminky

Morkové knedlíčky od maminky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Syrový morek vydlabeme z kostí, pokrájíme na kousky a vyškvaříme jako sádlo. Přes kovový cedník ho přecedíme do talíře (abychom měli jistotu, že se nám tam nedostal…

Morková chuťovka

Morková chuťovka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Nejprve uvaříme poctivou hovězí polévku z hovězího masa a morkové kosti. Kost tam ovšem nenecháváme příliš dlouho. Stačí tak 40 minut (+ - )Potom ji z polévky vyndáme,…

cekrops

60 min

Pho bo tai  ( Phở bò tái )

Pho bo tai ( Phở bò tái )

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejprve k vývaru, ten je samozřejmě nejdůležitější na celé polévce. Každý ví, že čím déle se vývar připravuje, tím je lepší. Takže nespěchat, kdo má pomalý hrnec má…

Boršč z pomalého hrnce

Boršč z pomalého hrnce

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

V pekáčku opečeme maso a kosti na sádle. Pokud máme hrnec s funkcí Smažení, opečeme kosti ze všech stran v hrnci 15 minut při teplotě 200 ˚C.Přidáme nakrájenou zeleninu…

Mama-mia

630 min

Morkové "Foie gras"

Morkové "Foie gras"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Z morkových kostí vytěžíme morek. Lze to i při pokojové teplotě, ale dobře se to dělá, když kosti necháme asi půl hodiny v troubě při 80°C; morek se pak dá snáze…

Pojednání o BORŠČI

Pojednání o BORŠČI

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…

Guláš trošku jinak

Guláš trošku jinak

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Připravíme si hovězí vývar z morkové kosti.Na sádle zesklovatíme cibuli.Přidáme vepřové maso (na guláš preferuji plec). Až se lehce zatáhne, přidáme sůl, pepř, sladkou…

1 2