Roštěnky
Šťavnaté hovězí plátky, pomalu dušené na cibulce, patří k nejoblíbenějším tradičním jídlům. Roštěnky s jemnou omáčkou a přílohou podle chuti potěší každého milovníka poctivé domácí kuchyně.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 361 kJ / 325 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,28 g |
| Tuky | 15,22 g |
| Vláknina | 8,60 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 18 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 38,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky na okraji nakrojíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Krok 2: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a roštěnky na ní po obou stranách opečeme, až zezlátnou.
Krok 3: Pak je podlijeme vodou. Na každou roštěnku položíme navrch osolené plátky syrových brambor.
Krok 4: Občas podléváme brambory šťávou, dusíme přikryté doměkka.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QOq
Moje poznámka
Roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QOq
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 6 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 6 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 6 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 8 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 9 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 12 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 12 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 12 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 12 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 13 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 13 hodinami
Tématické fráze:
roštěná recept,
hovězí roštěnky,
nejlepší přírodní hovězí roštěná,
top rec,
hovezi roštěná recept,
nejlepsi hovezi rostenky,
roštěná recepty,
recept na roštenou,
teleci roštěna,
hovezi rostenka,
recept roštěná,
hovezi rostena recepty,
hovězí roštěná minutka,
hovězí roštěnky recept,
roštěnky jako minutka,
roštěnka minutka,
hovězí roštěná,
hovězí roštenka recept,
roštěnka jako minutka,
jaké maso na roštěnou
Suroviny:
roštěná hovězí,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
brambory,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)
Jo a k těm roštěnkám... já je budu dělat dne 5. 10. 2012 k obědu a dělám je tak, že to orestuji na cibulce osolené a opepřené rovnou v papiňáku a pak to zavřu a dusím tak 3/4 hodinky a maso mám vždy měkounké jako dortík
Tak vaření zdar
takze rostenky...no co k nim dodat...normalka..akurat mne sa rostenkova omacka nezda dobra dovtedy pokial nepridam do nej trochu horcice...a mala som nakladane zelene korenie a uz hrozilo, ze sa mu *nieco stane*
dala som si zavazok, ze idem varit vsetky recepty v hovadzom mase, lebo chudiatka maju najmenej fotiek. muz ma bude na rukach nosit...hovadzie je u neho na vrchole chuti...a potom kralicie maso
tak som rada, ze sa vam to paci damy