Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 816 kJ / 434 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,29 g |
Tuky | 16,33 g |
Vláknina | 10,28 g |
Cholesterol | 389 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 45,35 g |
Postup přípravy
Pro snadnější plnění takto připravený sáček dáme do hrníčku. Na dno sáčku rozprostřeme polovinu nakrájených surovin. Opatrně vyklepneme vejce, osolíme a okořeníme. Krok 4: Vejce posypeme druhou polovinou nakrájených surovin a sáček těsně nad náplní utáhneme do uzlíku. Na sáčku je dobré udělat ještě jednu smyčku, do které protáhneme vařečku, pro snadnější manipulaci. Krok 5: Naplněný sáček vložíme do vroucí vody, plamen zeslabíme na minimum a vaříme 4-5minut. Krok 6: Poté sáček vytáhneme, opatrně rozstřihneme a „hemenex“překlopíme na talíř. Krok 7: Můžeme obložit čerstvou zeleninou a podávat s pečivem, nebo se smaženým hráškem(křupavá vložka do polévek).
Zveřejněno 18. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Hemenex" bez smažení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/67NL
Moje poznámka
"Hemenex" bez smažení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/67NL
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 54 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Tématické fráze:
jak se dělá hemenex,
jak udělat hemenex,
hemenex,
jak usmažit cibulku,
napad jak uvarit ztracena vejce,
vajíčka vařena v sacku,
vejce vařená v sáčku,
míchaná vajíčka vařená v sáčku,
ztracené vejce v sáčku,
vejce bez smažení,
ztracené vejce vařená v igelitovém sáčku,
jak usmažit vajíčka,
vynikajici hemenex,
hemenex do hrníčku,
recepty s vajíčkem hemenex,
zastřená vejce v igelitovém sáčku,
recepty bez smažení,
vejce vařené v sáčku,
jak vypadá hemenex?,
jak udělat dokonalý hemenex
Suroviny:
vejce,
salám,
rajče,
paprika čerstvá červená,
cibulka lahůdková,
sůl,
pepř mletý,
sáček igelitový,
petrželka,
olej
Komentáře (16)
Paní Maruško,velice se omlouvám,byla jsem delší dobu mimo internet,tak reaguji na Váš dotaz teprve teď
Právě proto,že jsem mívala stejný problém jako Vy,že mi bílky utíkaly pomalu až k sousedům,tak jsem přešla na tuhle"pytlíkovou metodu".Takže v tomto Vám opravdu neporadím...
sunny.sofi:Sofinko,také už hodně let"vystýlám"hrnky na knedlíky sáčkem,ať je dělám v MW,nebo v hrnci ve vodě.Není pak taková práce s umýváním
Jinak recept na ztracená vejce byl na topky přidán před chvílí - sice nevím proč, není to nic nového, návodů tu jsou už desítky, ale budiž. Já ode dneška zůstanu u "pytlíkové metody". Mikrotenové sáčky používám i k přípravě hrnkových knedlíků v MW, nevidím v tom problém
Podle tohoto návodu určitě zvládnete udělat krásné zastřené vejce
Vdaka, maria
Mne to chutilo a velmi, skvely recept na rychlu veceru, len asi budem musiet skutocne vsetko krajat na drobulilinko, potom sa dostavi aj estetika.
sunny.sofi:Sofi u nás jsou ztracená vejce v oblibě,ale také většinou bývaly rozběhnuté po celém hrnci
Danca:Dani,fotky mi ani nepřipomínej
Ty fotky jsou nádherné, jak Ty to děláš???
Určitě vyzkouším