

Hlíva se smetanou a zastřeným vejcem
Suroviny 3 porce
- 1/2 kg hlívy ústřičné
- 250 ml Rama cremefine (houbová)
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 4 snítky petrželové natě
- sůl
- máslo
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
Hlívu očistíme a nakrájíme na nudličky.
Na pánvi rozpustíme lžíci másla a vložíme najemno nakrájenou cibuli, nasekaný stroužek česneku a posypeme trochou drceného kmínu. Jakmile cibule zesklovatí a kmín začne vonět, tak přidáme nakrájenou hlívu a dobře promícháme. Necháme hlívu lehce podusit ve vlastní šťávě, které si trochu pustí, a osolíme.
Podušenou hlívu posypeme nasekanou petrželovou natí a podlijeme Ramou cremefine.
Vše dobře promícháme a necháme probublat, dokud vše lehce nezhoustne. Podáváme se zastřeným vejcem a čerstvým chlebem.
Poznámka od kuchařky
Použitá Rama Cremefine houbová je v nabídce obchodů v Rakousku, snad se objeví časem i na našem trhu :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hlíva se smetanou a zastřeným vejcem
-
nádhera
-
Hlívu miluju! A tvá úprava je luxusní - o fotce ani nemluvím
-
krásné jídlo, foto
bez komentáře
-
-
Nádhera
-
-
Nádherná fotka, luxusní jídlo
-
Ta skvostná omáčka mi dotekla až do klávesnice
a to vajíčko
Super foto
+2
-
Oti, máš to nádherné
-
Tak to je de-luxe
hned bych ochutnala