Hlíva se smetanou a zastřeným vejcem

Houby Doba přípravy: 20 minut 10 názorů

Houby Doba přípravy: 20 minut 10 názorů

Suroviny 3 porce

1/2 kg hlívy ústřičné
250 ml Rama cremefine (houbová)
1 menší cibule
1 stroužek česneku
4 snítky petrželové natě
sůl
máslo
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme a nakrájíme na nudličky.

  2. Na pánvi rozpustíme lžíci másla a vložíme najemno nakrájenou cibuli, nasekaný stroužek česneku a posypeme trochou drceného kmínu. Jakmile cibule zesklovatí a kmín začne vonět, tak přidáme nakrájenou hlívu a dobře promícháme. Necháme hlívu lehce podusit ve vlastní šťávě, které si trochu pustí, a osolíme.

  3. Podušenou hlívu posypeme nasekanou petrželovou natí a podlijeme Ramou cremefine.

  4. Vše dobře promícháme a necháme probublat, dokud vše lehce nezhoustne. Podáváme se zastřeným vejcem a čerstvým chlebem.

Poznámka od kuchařky

Použitá Rama Cremefine houbová je v nabídce obchodů v Rakousku, snad se objeví časem i na našem trhu :)

Komentáře k receptu Hlíva se smetanou a zastřeným vejcem

Tématické fráze: hlíva ústřičná se smetanou hliva se smetanou pohlreich recepty z hlívy pohlreich hlíva pohlreich hliva ustricna hlíva ústřičná se smetanou recepty hliva s vejci zeleninový salát se zastřeným vejcem hlíva ústřičná recepty hlíva recepty hlíva s těstovinami a smetanou recepty pohlreich hlíva salát z hlívy ústřičné pohlreich hlíva ústřična s vejcem hlíva s vejc pohlreich hlivy hlíva s smetanou hliva recept pohlreich hliva s vejcem hlívy s s vejci